Екскурзия до Армения

август 14, 2017 in -Чужбина, 2018, Актуално, Армения, Година, Дестинация, Месец, Октомври, Самолет, Транспорт

Print Friendly, PDF & Email

Екскурзия до Армения

11 - 17 октомври 2018 г.

1780лв.

 

 

армения3 ереван ереван1 ереван2

 

Програма на екскурзията до Армения

 

1. ден – Отпътуване за Ереван и настаняване в хотела

Отпътуване от летище София, терминал ІІ полет до Виена 20.55 ч. Виена – Ереван. Кацане в Ереван на летище „Звартнотс“ в 03.35 ч. местно време. Посрещане от местен екскурзовод. Трансфер до хотела. Настаняване в хотела. Нощувка.

2. ден –Панорамна обиколка на Ереван

Късна закуска. Панорамна обиколка на Ереван – град, създаден през 782 г. пр. Хр. Посещение на най-старото в света хранилище на древни ръкописи Матенадаран – научен институт за реставрация на ръкописи. Посещение на Центъра за съвременно изкуство Каскад, носещ името на американския бизнесмен от арменски произход Гафесчян: уникално архитектурно съоръжение, съчетаващо ландшафта и съвременното изкуство. Следобед посещение на Цицернакаберд – мемориал, посветен на жертвите на геноцид над арменците през 1915 г. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3. ден – Екскурзия в района Лори – границата с Грузия. Екскурзия до езерото Севан и посещение на Севанския манастир

Закуска. Екскурзия в района Лори – границата с Грузия. Два обекта на ЮНЕСКО: манастирския комплекс Санаин от 9.век и комплекса Ахпат – уникален паметник от ранносредновековна Армения. Обяд в ресторант по пътя. Екскурзия до езерото Севан и посещение на Севанския манастир /2000 м н.в./ от 874 г. Прекрасна гледка към езерото – единствен източник на прясна вода в целия кавказки регион. Екскурзия в „арменската Швейцария“ – Дилижан. Изключителна природа. Връщане в Ереван вечерта. Нощувка.

4. ден –Свободен ден в Ереван

Закуска. Свободен ден в Ереван. Предлагаме посещение на пазар на местни занаяти и всякакви ръчни изделия – дантели, глинени и керамични сувенири, плетени изделия и пр. Шопинг из големите магазини на Ереван. Време за самостоятелна разходка, кафе, ресторант, панорамни снимки. Нощувка.

5. ден –Екскурзия до Централна Армения – Котайския регион

Закуска. Екскурзия към Централна Армения – Котайски регион, където се посещават два обекта на ЮНЕСКО: пещерния манастир Гегхард /в превод: копие, символизиращо свещенна реликва/, уникален архитектурен комплекс сред скалите. Има поверие: в изворчето на манастира си измивате ръцете и тогава всяко ваше желание ще бъде изпълнено.

Вторият обект: езическия храм Гарни от 1.век, разположен в долината на река Азат, единствен по рода си в Армения. Целият регион наподобява храмовете в Петра. В храма ще има специален концерт на дудук – национален инструмент от каисиево дърво, с история отпреди 3000 г. От 2005 г. ЮНЕСКО признава тази музика за шедьовър на Световното нематериално изкуство. Обяд в селска къща по пътя – печене на националния хляб „лаваш“. Връщане в Ереван. Посещение на завода за коняк Арарат. Екскурзия в музея, дегустация на коняк, възможност за покупка на коняк. Връщане в хотела. Нощувка.

6. ден –Екскурзия до Ечмиадзин – резиденция на главата на Арменската апостолическа църква. По желание посещение на Националния исторически музей

Закуска. Екскурзия до Ечмиадзин – резиденция на главата на Арменската апостолическа църква Патриарха на Арменската църква – Католикос от 1441 г. Смята се, че тук е второто явяване на Иисус. Тук в Катедралния събор е копието на Гай Касий, с което е пронизан в гърдите Иисус след разпъването на кръста. Посещение на Звартноц – в подножието на планината Арарат, Храма на бдящите сили и небесните ангели /под закрилата на ЮНЕСКО/. Връщане в Ереван. По желание: посещение на Националния исторически музей – пътешествие във времето през уникални исторически находки на територията на Армения. Връщане в хотела. Вечеря в арменски ресторант с музика и програма. Нощувка.

7. ден –Отпътуване за София

Отпътуване за летището в 02.00 ч. Полет в 04.25 ч. до Виена. Престой във Виена около 3 часа. Полет Виена – София. Кацане на летище София, терминал II в 12.40 ч. местно време.

Цена: 1780 лв. /настаняване в стая двойка/

Доплащане за самостоятелна стая 590 лв

 

Цената включва:

самолетен билет: София – Ереван и обратно /през Виена/;летищни такси – 180 евро,

транспортни услуги с автобус и всички трансфери;

хотел 4*в Ереван;

местен екскурзовод по време на целия престой;

всички входни такси за забележителности и музеи, изброени в програмата;

6 нощувки – 5 закуски – 2 обяда – 2 вечери;

минерална вода по време на целия престой;

карти на Ереван и Армения;

посещение и дегустация на завода за коняк Арарат;

концерт на дудук в Гарни; туристическа медицинска застраховка за 15 000 евро;

местен екскурзовод по време на целия престой;

водач-екскурзовод и преводач по време на целия престой от ТА „Селена тур“.

 

Цената не включва:

бакшиши за концертните изпълнители и персонала в хотелите, лични разходи

 

Важно: промяната на полетите не оказва влияние на датите на пътуване.

 

Екскурзията се осъществява при набиране на минимален брой от 16 плащащи туристи. Срокът за уведомяване при ненабиране на този брой е 30 дни преди началото на пътуването. За пътуването е необходим валиден международен паспорт. При пътуване на лица под 18 години без придружител те се нуждаят от декларация за родителско съгласие за напускане на България, нотариално заверена и подписана и от двамата родители. За пътуването не се изискват допълнителни имунизации или хигиенни предпазни мерки.

Първа вноска – 800 лв.

Доплащане – до 60 дни преди пътуването

Цената се увеличава със скъсяване на срока за пътуването.

Армения – планинска страна между река Кура и горните течения на реките Тигър и Ефрат; била населена с арменци, наречени така по името на цар Арам, и била управлявана от царе от тяхното племе от II век преди Хр. до V век след Хр.; тя се наричала Велика Армения, за разлика от Малка Армения – област между горните течения на реките Ефрат и Галас, която влизала в състава на царството на Митридат Понтийски, а от 70-ата година след Хр. – в състава на Римската империя. Тази страна била втората люлка на човешкия род, защото ковчегът на Ной се спрял на планината Арарат (Бит. 8:4), разположена във Велика Армения. Съществуващи и досега названия на местности потвърждават библейския разказ за обстоятелствата на живота на патриарх Ной след потопа, например: Еривал – “явление” – мястото, където Ной за първи път видял земя; Акори – “насаждение с лозови пръчки” (на планината Арарат, където Ной за първи път насадил лозя); Арнойтон – “при нозете на Ной” – където той бил погребан, и др.

 

През повечето време тази страна била подчинена на други народи (асирийци, вавилонци, мидийци, перси, македонци, византийци, турци). Началото на християнството в Армения според преданието се отнася към времето на живота на апостолите: Иуда Левей, или Тадей, Вартоломей и Симон Кананит. Несъмнени следи от християнство могат да се намерят още от II век; а през IV век страната станала напълно християнска и била първата християнска държава. Григорий Просветител бил първият апостол на Армения (родил се около 257 г., поставен е за епископ в 302 г.).

 

Направи заявка по тази оферта:
Дати на пътуване:
Име, Фамилия:
Брой туристи:
Тел. за връзка:
E-Mail:
Забележки:
Моля въведете текста в картинката: