Екскурзия до Китай

октомври 2, 2018 in -Чужбина, 2019, Актуално, Дестинация, Китай, Месец, Промоция, Самолет, Транспорт, Февруари

Print Friendly, PDF & Email

Екскурзия до Китай

23 февруари - 6 март 2019

3990лв.

 

Китай

Пекин – Китайската стена – Лоян – манастира „Шаолин“ – пещерите „Лонмън“ –
Сиан и „Теракотената армия“ – Шанхай

 

23 февруари – 6 март 2019 г.

 

 

Китайската стена   Китай

 

 

 

1. ден – Отпътуване от София.

Отпътуване от летище София – Терминал 2 в 13.10 ч. с полет SU2061на Аеорофлот за Москва (летище „Шереметиево“). Кацане в Москва. Престой на летището. Отпътуване за Пекин с нощен полет SU204 в 21.20 ч. от летище “Шереметиево”.

 

2. ден – Пристигане в Пекин.

Кацане на летище Пекин в 9:50 ч. Настаняване в хотел Sunworld **** или подобен. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

 

3. ден – Разглеждане на Пекин.

Закуска. Посещение на площад „Тиананмън“ – най-големият площад в света, на който се намират сградата на китайския парламент, мавзолея на Мао Дзе Дун и главната порта на Забранения град. Кратка спирка за снимки пред Националния театър (наречен още „Яйцето“) – шедьовър на модерната архитектура, построен сред изкуствено езеро. Посещение на Забранения град – основния дворец на китайските императори от 15. век до 1911 г. и един от най-големите дворцови комплекси в света. В него са живеели и управлявали своята държава 24 императори от династиите Мин и Чин. Обяд. Следобед – посещение на Летния дворец – най-голямата и една от най-добре запазените градини в Китай с огромно изкуствено езеро. Показва невероятното съчетание между красива природа и характерни за китайската култура постройки – беседки, пагоди и храмове. Вечеря „пекинска патица“ в традиционен ресторант. Нощувка.

 

4. ден – Посещение на Китайската стена.

Закуска. Отпътуване за Китайската стена – най-дългото укрепление, строено от човека. Изкачване до стената с лифт (заплаща се допълнително) в района на Бадалин – един от най-красивите пейзажи около Пекин. Обяд. Посещение на императорските гробници на династия Мин. Посещение на гробницата на имперотор Чанлин – най-голямата от оцелелите тринадесет, с най-богата украса. На връщане – фотопауза при Олимпийските съоръжения – Олимпийския стадион „Гнездото“ и Водния куб – най-впечатляващите съоръжения, издигнати за игрите през 2008 г. Вечеря. Нощувка.

5. ден – Отпътуване за Лоян.

Закуска. Посещение на Храма на небето, издигнат през 1420 г. като място за императорски жертвоприношения за добра реколта. В храма се намира кръглия олтар на небето, който олицетворява основния принцип на китайската философия – наличието на двата елемента ин и ян, както и идеята, че небето е кръгло, а земята квадратна. Посещение на будисткия храм „Йонле“, построен през 1649 г. като резиденция за принц от династията Цин, а по-късно превърнат в храм. Обяд. Разходка с рикша из т.нар. хутун – уличките на стария Пекин със запазени къщи в традиционен стил. В 15:45 ч. отпътуване за Лоян със скоростен влак. Пристигане в 19:40 ч. Трансфер до хотел Luoyang Grand Hotel **** или подобен и настаняване. Нощувка.

 

6. ден – Посещение на манастира Шаолин.

Лоян – град в провинция Хънан в Централен Китай – люлката на китайската цивилизация. Закуска. Отпътуване с автобус за манастира „Шаолин“ (около 1 час), основан през 527 г. сл. Хр. от монаха Бодхихарма, който създава бойното изкуство кунг-фу, имитирайки движенията на животните. Обяд. Посещение на демонстрация на кунг-фу и на манастирския комплекс – храмовете и гората от пагоди (гробищата на манастира). Вечеря. Вечерта (по желание и в зависимост от метеорологичните условия) – посещение на танцово шоу в района на манастира, което по уникален начин представя основите на живота в манастира и околностите му чрез звук, светлина, танци и множество специални ефекти. Нощувка в Лоян.

 

7. ден – Пещерите Лонмън. Отпътуване за Сиан.

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за пещерите „Лонмън“ – уникален комплекс от будистки скални светилища, започнат през 494 г. сл. Хр. Пещерите в Лонмън са над 2000 като всяка от тях представлява малък храм на Буда с множество различни изображения, най-голямото от които е високо 17 м. Отпътуване за Сиан със скоростен влак. Пристигане в Сиан – първата столица на Китай, следобед, настаняване в хотел Jian Guo ***** или подобен и свободно време. Вечеря. Нощувка.

 

8. ден – Разглеждане на Теракотената армия.

Закуска. Посещение на гробницата на първия китайски император Цин Шъ Хуан с прочутата Теракотена армия – глинени модели в реален ръст на армията на императора, която трябвало да опази неговата гробница след смъртта му. Открита е през 1974 г. и е под егидата на ЮНЕСКО. Обяд. Посещение на Голямата джамия в Сиан от 742 г. Намира се в мюсюлманския квартал на града. Вечеря. Нощувка.

 

9. ден – Историческия музей и музея на стелите.

Закуска. Посещение на историческия музей на провинция Шаанси, съхраняващ експонати от най-древните периоди в историята на Китай. Обяд. Посещение на музея на стелите – комплекс в традиционен стил, който проследява развитието на йероглифната писменост. Вечеря в традиционен ресторант. Нощувка.

 

10. ден – Пристигане в Шанхай и разходка в града.

Закуска. Сутрешен полет Сиан – Шанхай. Посрещане на летището в Шанхай – най-големият град в Китай, търговски и туристически център, известен като вратата на Китай към Запада. Разходка по крайбрежната улица на Шанхай със сгради, построени от европейските господари на града през 19. век. Обяд. Посещение на градините Юян, посторени в типичен стил, и пазара до тях. Посещение на традиционно акробатично шоу. Вечеря. Нощувка в хотел Ocean ****(*) или подобен.

 

11. ден – Разглеждане на Шанхай.

Закуска. Целодневна програма с разглеждане на Шанхай: 1-часова разходка с корабче по река Хуанпу (по желание), Шанхайския музей, Храм на Нефритения Буда, Тянзифанг – известния френски квартал в Шанхай, изкачване на етаж 100 на Световния финансов център в Шанхай. Вечеря. Нощувка.

 

12. ден – Отпътуване за София.

Закуска. Отпътуване за България в 11:45 ч. с полет SU209 до Москва. Пристигане в 16:35 ч. на летище Шереметиево. Престой около 2 часа. Полет Москва – София SU 2062 в 19:10 ч. Кацане около 21.35 ч. в София, Терминал 2.

 

 

Цена: 3990 лв. (настаняване в двойна стая)

Доплащане за единична стая – 720 лв.

 

 

Цената важи при записване до 30 ноември.
След това цената се коригира спрямо самолетния билет.

 

Цената включва:

 

самолетни билети София – Москва – Пекин и Шанхай – Москва – София с включени летищни такси;
самолетен билет за вътрешен полет Сиан – Шанхай;
билети за скоростни влакове Пекин – Лоян и Лоян – Сиан;
всички трансфери с автобус с климатик и всички автобусни екскурзии по програмата с местни екскурзоводи в отделните градове;
10 (десет) нощувки със закуски в хотели 4* – 3 в Пекин, 2 в Лоян, 3 в Сиан, 2 в Шанхай;
9 (девет) обяда и 10 (десет) вечери с включена една безалкохолна напитка към всяко хранене;
включени входни такси за всички туристически обекти и музеи по програмата;
демонстрация на бойни изкуства в манастира Шаолин;
посещение на етаж 100 на Световния финансов център в Шанхай;
акробатично шоу в Шанхай;
екскурзоводско обслужване на руски език с превод на български;
медицинска туристическа застраховка с покритие 10000 евро в ЗК “Уника” АД;
водач на групата от туристическата агенция при минимум 14 т.

 

 

Цената не включва:

  • китайска виза за влизане в страната – 90 USD
  • задължително: бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – по 40 евро на турист. Събират се предварително в офиса на фирмата
  • бакшиши в за носачи в хотелите – дават се индивидуално, около 1-2 долара или евро;
  • разходка с корабче по река Хуанпу в Шанхай – 30 евро;
  • застраховка “Отмяна на пътуване” към застрахователна компания “Алианц България”;
    лични разходи.

 

 

Записване и плащане:
– Депозит – 2000 лева до 20 октомври 2018 година;
– Пълно плащане – до 20 декември 2018 година;

 

 

Необходими документи за издаване на туристическа виза за Китай
1. Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане от Китай
2. Попълване на визов формуляр
3. Цветна снимка паспортен формат
4. Такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 90 USD на човек

 

 

Цената е валидна при група от минимум 15 туристи!!!

 

Забележки:
*В зависимост от натовареността на трафика е възможно е разместване в последователността на програмата по дни.
**Фирмата си запазва правото на промяна в програмата и цената при необходимост, за което ще бъдете своевремeно уведомени.
***Цените са изчислени при курс 1USD = 6.77 RMB и следва да бъдат преизчислени при промяна с 0,05 пункта или повече.

 

 

Според традициите, съществуващи в Китай, на обслужващия персонал се дават бакшиши. Това важи най-вече за местните екскурзоводи, шофьори по време на пътуването, както и за носачите на багаж в хотелите.

 

За пътуването до Китай е необходим международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане. При пътуване на лица под 18 години без придружител те се нуждаят от декларация за родителско съгласие за напускане на България, нотариално заверена и подписана и от двамата родители.
За пътуването не се изискват допълнителни имунизации или хигиенни предпазни мерки.

Направи заявка по тази оферта:
Дати на пътуване:
Име, Фамилия:
Брой туристи:
Тел. за връзка:
E-Mail:
Забележки:
Моля въведете текста в картинката: