Гърция: Литохоро – Метеора – Солун

декември 15, 2017 in 1-дневни и уикенди, 2018, Автобус, Актуално, Година, Гърция, Дестинация, Месец, Ноември, Септемврийски празници, Транспорт

Print Friendly, PDF & Email

Гърция: Литохоро – Метеора – Солун

16 - 18 ноември

160лв.

 

метеора1 литохоро  литохоро2 солун3

1. ден  – Отпътуване от София пл. „Руски паметник“ в 07.30 ч с автобус по маршрут: София – ГКПП Кулата – Промахон – Солун – Паралия Катерини – Литохоро.
Това е  мястото, откъдето започва изкачването на вр. Митикас в планината Олимп. Разположен в подножието на източните склонове на планината, според митологията, Литохоро е домът на 12-те богове на Олимп. От 13.00 ч. до 16.00 ч. свободно време в градчето и изкачване с автобус до панорамната площадка с изглед към целия морски бряг. В 16.00 Ч. отпътуване за Олимпийската Ривиера. Настаняване в хотел в Паралия Катерини или Олимпик Бийч. Свободно време. Нощувка.

 2. ден  – Закуска. В 08.30 ч. отпътуване за Метеора – известната местност с християнските манастири – важен духовен център. През 1988 г. Метеора е включен в Списъка на ЮНЕСКО. Посещение на манастира Големия Метеор /Преображение Господне/. Около 15.00 ч. кратка спирка в градчето Калабака, в подножието на скалите.  Кафе-пауза. Около 16.00 ч. отпътуване за Олимпийската ривиера. Връщане в хотела. Нощувка.
3. ден
Закуска. В 09.30 ч. отпътуване за Солун – пешеходна разходка в града, възможност за разходка с кораб при подходящо време. Предвижда се и време за обяд в малките ресторантчета в старата част на града. В 14.00 ч. отпътуване за България.  Пристигане в София на Руски паметник около 20.00 ч.

Цена:  160 лева /на човек в двойна стая/

Цената включва: транспорт с лицензиран и категоризиран автобус; пътни такси и паргинг;

2 нощувки със закуски в хотел **/*** на Олимпийската ривиера;  екскурзия до Литохоро в планината Олимп; екскурзия до Метеора; туристическа медицинска застраховка; водач – екскурзовод от туристическа агенция “Селена тур»;

Цената не включва : входна такса за манастира – 3 евро;  доплащане за вечеря – по 10 евро на вечеря; лични разходи;

Екскурзията се осъществява при набиране на минимален брой от 40 пълно плащащи туристи. Срокът за уведомяване при ненабиране на този брой е 7 дни преди началото на пътуването.

За пътуването е необходима  валидна лична карта или международен паспорт с валидност  минимум 6 месеца след датата на връщане. При пътуване на лица под 18 години без придружител те се нуждаят от декларация за родителско съгласие за напускане на България, нотариално заверена и подписана и от двамата родители.  За пътуването не се изискват допълнителни имунизации или хигиенни предпазни мерки.

 

 

Направи заявка по тази оферта:
Дати на пътуване:
Име, Фамилия:
Брой туристи:
Тел. за връзка:
E-Mail:
Забележки:
Моля въведете текста в картинката: