Лятна почивка на Охридското езеро

май 11, 2017 in -Чужбина, 2018, Август, Автобус, Актуално, Вид, Година, Дестинация, Летни почивки, Македония, Месец, Почивки, Събитие, Транспорт

Print Friendly, PDF & Email

Лятна почивка на Охридското езеро

9 - 12 август 2018 г.

229лв.

 

Ohrid коцарев_3 коцарев коцарев_5

                                 

1. ден – Отпътуване от София – Руски паметник в 07.30 ч по посока  ГКПП Гюешево – Скопие – Охрид. Около 14.00 ч. пристигане в х-л “Коцарев”*** в района на Охрид, на 200 м. от езерото. Свободно време и ползване на басейна в двора на хотела. Вечеря. Нощувка.

2. денЗакуска.      Възможност за плаж в района на езерото за цял ден / ползване на автобус – хотел – плаж за 2 евро / или ползване на открития басейн в хотела.         
По желание: пълна автобусна обиколка на Охридското езеро с местен екскурзовод: през граничния пункт Кяфасан /Албания/, селото Лин, където през 1967 г. на хълма Свети Атанасий на билото на Линския полуостров е открита старохристиянска базилика от 4-5 век с много добре запазени мозайки. Тя е културен паметник на Албания от 1973 г. В селото има и разрушена византийска църква – културен паметник от 1973 г., Продължава се покрай езерото до град Поградец – кратка разходка и посещение на забележителностите и вилата на Енвер Ходжа, минаване през граничния пункт Свети Наум, посещение на манастира «Св. Наум» – разположен на югоизточния бряг на Охридското езеро, в непосредствена близост до границата с Албания и на 30 километра южно от Охрид.  Построен през 893-900 г. от Наум, най-младия от първите ученици на Кирил и Методий със съдействието на българските владетели Борис и Симеон. След като прекратява учителската си дейност, през 900 г.  Наум Охридски се оттегля в този манастир. След смъртта му на 23 декември 910 година манастирската църква, първоначално носеща името „Свети Архангели“, започва да бъде наричана на неговото име. В нея се съхраняват и мощите му.            Възможност за плаж в района на манастира — мястото е с едни от най-добрите  пясъчни ивици около езерото. Възможност за обяд.  Връщане в Старата част на Охрид  около 16.00 ч. Свободно време за разходка покрай църквите, Античния театър, Самуиловата кре­пост, къщата – музей «Робеви».  Връщане в хотела около 18.30 ч. Вечеря. Нощувка.

3. денЗакуска. Възможност за плаж в района на езерото за цял ден  / ползване на автобус хотел – плаж – хотел за 2 евро / или ползване на открития басейн в хотела.

Връщане в хотела около 17.00 ч.Вечеря. Нощувка.     
 

4. ден — Закуска.    До обяд възможност за ползване на басейна в хотела. В 11.00 ч. отпътуване за България. Кратка спирка в столицата на република Ма­кедония – Скопие. Разглеждане на Старата чаршия, църквата «Св. Спас» – гроба на Гоце Делчев, новите паметници и сгради покрай река Вардар. Отпътуване около 16.00 ч. за София. Пристигане в София на Руски паметник около 20.30 ч.

                                                                                                              

Цена: 229 лева

 

Цената включва: транспорт с лицензиран и категоризиран автобус; 3 нощувки; 3 закуски; 3 вечери –  тристепенно меню без включени напитки в хотел Коцарев*** в района  на Охрид – ползване на  открит басейн в хотела; посещение на столицата Скопие; туристическа медицинска застраховка; водач – екскурзовод от туристическата агенция

Цената не включва:   еднодневна  екскурзията – обиколка на езерото в Македония и Албания с местен екскурзовод по програмата и ползване на плаж около 2 часа,при минимум 20 плащащи туристи – 15 евро; трансфер с автобус: хотел – плаж – хотел – 2 евро на ден; лични разходи

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40. Краен срок за уведомяване на туристите, ако не е набран необходимия брой: 7 дни преди датата на пътуване.

Пътуването в Република Македония се осъществява с лична карта или международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане. При пътуване на лица под 18 години без придружител те се нуждаят от декларация за родителско съгласие за напускане на България, нотариално заверена и подписана и от двамата родители.        За пътуването не се изискват допълнителни имунизации или хигиенни предпазни мерки. 

 

 

 

 

 

Направи заявка по тази оферта:
Дати на пътуване:
Име, Фамилия:
Брой туристи:
Тел. за връзка:
E-Mail:
Забележки:
Моля въведете текста в картинката: