На купон в Сърбия

декември 5, 2018 in -Чужбина, 1-дневни и уикенди, 2018, Актуално, Година, Декември, Дестинация, Коледа, Месец, Самолет, Събитие, Сърбия, Транспорт, уикенди

Print Friendly, PDF & Email

На купон в Сърбия

15-16 декември

120 лв.

На купон в Сърбия

Очакваното предколедно или предновогодишно тържество …

Трън – ждрелото на река Ерма – Власинско езеро

2 дни

   Власинското езеро

 

15 – 16 декември

 

 

 

1. ден – Отпътуване в 09.30 ч. от Руски паметник по маршрут: София – Перник – Брезник – Трън – ждрелото на р. Ерма. Пристигане около 11.30 ч. По желание: разходка по екопътеката /препоръчваме удобни обувки/. Свободно време в Трън за обяд около 1 час.

Посещение на скалния параклис “Св. Петка” – в крайградската част на Трън.

Около 14.00 ч. – посещение на Музея на киселото мляко в с. Студен извор – родната къща на д-р Стамен Григоров, който през 1905 г. за пръв път описва млечнокиселия микроорганизъм, наречен “Лактобацилус булгарикус”.
Около 15.30 ч. отпътуване за Сърбия. Преминаване на граничния пункт Стрезимировци. Пристигане в района на Власинското езеро около 17.00 ч. Настаняване в хотела, в близост до езерото. Хотел „Власина“ /Европа/ – 2 звезди – чиста и приятна сграда, просторен ресторант. В 19.00 ч. – вечеря /с жива музика/. Богато меню с неограничен брой напитки. Неограничено време за танци и веселие. Нощувка.

2. денЗакуска. Време за разходка на открито около езерото. Възможност за ползване на атракците в езерото – разходка с лодка /цена 5 лв./. Възможност за обяд в ресторанта на хотела. В 13.00 ч. отпътуване за България. Пристигане в София около 18.30 ч.

Цени:

120 лева на човек /при настаняване на двама в стая/
Доплащане за самостоятелна стая 30 лв.

Цената включва:

  • транспорт с лицензиран и категоризиран автобус;
  • гранична такса и паркинг;
  • 1 нощувка, 1 вечеря с включени неограничен брой напитки и жива музика – четиристепенно меню; 1 закуска;
  • входна такса за музея на киселото мляко;
  • туристическа медицинска застраховка;
  • водач – екскурзовод от туристическата агенция.

Цената не включва:

  • лични разходи.

За пътуването не се изискват допълнителни имунизации или хигиенни предпазни мерки.

Власинското езеро е на 1210 м надморска височина. Тук се среща росянката – единственото хищно растение в Сърбия, което се среща само около Власинското езеро. В езерото се срещат охридска пъстърва, бял амур, шаран и костур. Най-големият уловен амур е бил над 30 кг, а за по-големи се носят само легенди. И като всяко уважаващо себе си езеро с плаващи острови, и Власинското си има легенда за зловещо създание. Казват, че черен „воден“ бик дълги години живеел на дъното на езерото, като излизал само нощем и от време на време изяждал по някоя от кравите на селяните. Накрая на местния ковач му хрумнало как да реши този проблем и наковал рогата на всички крави с пирони. Черният бик излязъл, опитал се да изяде една крава, набол се на пироните и оттогава не се е появявал.

 
Направи заявка по тази оферта:
Дати на пътуване:
Име, Фамилия:
Брой туристи:
Тел. за връзка:
E-Mail:
Забележки:
Моля въведете текста в картинката: