НОРВЕГИЯ

декември 8, 2016 in 2018, Актуално, Година, Дестинация, Месец, Норвегия, Самолет, Транспорт, Юни

Print Friendly

 

 

 

 

Норвегия

23  –   28  юни   2018 г.

2790 лв.

 

 

норвегияберген_2норвегия_2берген    

         

Самолет, кораб, автобус, влак  –  между скалите, небето и морето

                                                                             

1. ден. – Отпътуване от летище София, Терминал 2 с полет на Австрийските авиолинии в 18.45 ч  София – Виена – Осло. Пристигане на летището в Осло в 22.55 ч. местно време. Трансфер до хотела.  Настаняване. Нощувка.

2. ден – Закуска. Панорамна обиколка на норвежската столица Осло с екскурзовод (с превод на български): средновековната крепост Акерсхус – построена в края на 13 в. от крал Хакон V, използвана като отбранителна крепост и затвор, днес в нея се помещават Музеят на въоръжените сили на Норвегия и Музеят на норвежската съпротива, както и Министерството на отбраната, а част от залите се използват за гала вечери; сградата на Оперния театър - най-голямата сграда с културно предназначение в страната, отличена за сграда на културата на Световния архитектурен фестивал в Барселона през октомври 2008 г. и Наградата за съвременна архитектура от Европейския съюз (Награда „Mies van der Rohe“); Кметството, Кралския дворец. Посещение на парка Фрогнер - парк с повече от 200 великолепни бронзови и гранитни скулптури от известния скулптор Густав Вигеланд, разположени в големия парк, завършен през 1950 г.
 Свободно време. Отпътуване за района на Согнефьорд. По пътя разглеждане на знаменитата Бургундска църква – най-добре запазената стъпаловидна църква в Норвегия. Тази дървена обител, построена вероятно в края на 12-ти век, е с непроменена структура. Църквата се счита за едно от чудесата на  цивилизацията на викингите. Пристигане в Лаердал, известен с най-дългия тунел в света:  дължина от 24 510m тунелът между Laerdal и Aurland в Норвегия е най-дългият пътен тунел в света. Той е снабден с 15 точки за обръщане на посоката, 2100-метров вентилационен тунел, 48 аварийни отбивки. Постигането на тези забележителни параметри отнема 4 години и половина.  Настаняване в хотел в Лаердал. Вечеря в хотела. Нощувка.

3. ден – Закуска. В 09:00 ч. отпътуване за Флам през живописните райони на Фагенес /Fagernes/ – разположен на южния бряг на фиорда Странефьоден и Филефейл /Filefjell/ – името на градчето подсказва на туристите каква е заобикалящата ги природа -комбинация от старонорвежки и съвременен норвежки език и означава „планина-планина“. Пристигане в селището Флам, разположено в сърцето на фиордите между небето, скалите и морето. Оттам се разкрива невероятна гледка към близките водопади. Пътуването е с известния Фламбан /Flamsbana/ (Фламбан сe нарича една от най-красивите и най–високо разположените железопътни линии в света. Тя е построена в изключително живописен район, между планината и морето. Трасето преминава през 20 тунела  като се изкачва от морското равнище до 863 м. н. в. в  планината Мюрдал. Пътуването е включено в листата с най-невероятните железопътни пътешествия в света.        Свободно време във Флам – включен е обяд. След това круиз из известния Согнефьорд. Отпътуване за Берген. Нощувка в района на града.

4. ден – Закуска. Панорамна обиколка на Берген с екскурзовод. Берген – градът, наречен „Портата към фиордите”. Той е бил най-големият „дървен град” в Европа през 19 век.  Защитен на изток от седем планини, а на запад – от острови, вторият по големина град в Норвегия (с около четвърт милион души население) е значимо културно средище, включен от ЮНЕСКО в съкровищницата на световното наследство заради историческия резерват Бриген., но първите свидетелства за основаването му са от 1070 година. Тогава са съградени много църкви и манастири, с които градът става средновековен религиозен център. До края на 13 век Берген е столицата на Норвегия и дори след преместването й в Осло през 1299 г. продължава да просперира и да бъде най-големият град в северното кралство чак до края на 19 век. Много са норвежците, оставили следа в световното културно наследство – сред тях писателят Хенрик Ибсен, основател и пръв директор на театъра в Берген, композиторът Едвард Григ – син на рибар, който е напуснал родния си град едва 15-годишен, но почетен тук с музикална зала във формата на роял.          Отпътуване за района на Хардангерфьорд. Спирка до водопада Ворингфосен – един от най-впечатляващите в света.. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

5. ден – Закуска. Отпътуване за Осло.  Пътят преминава през живописното плато Хардангервид.    Пристигане в Осло. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.           

 6. ден – Закуска. Трансфер от хотела до летището. Полет с Австрийските авиолинии в 13.55 ч.  местно време Осло – Виена – София. Кацане на летище София  – Терминал 2 – в 23.00 ч. местно време.

                                                                                                                                                                                                                              

                                                                                                                                                                                                                                                                                          Цена: 2790 лв.  

                                                                                                                                                                                            доплащане за самостоятелна стая   –   590 лв.

           

Цената включва: самолетни билети с включени летищни такси София – Осло – София с прекачване във Виена; ръчен багаж и голям чекиран багаж до 23 кг.; трансфери от/до летището; автобусен транспорт по време на цялото пътуване; 5 нощувки с 5 закуски, 3 вечери и 1 обяд в хотели категория *** по програмата; панорамни обиколки с местен екскурзовод в Осло и Берген; екскурзия с фламбан /железница/; круиз из Согнефьорд; изкачване до панорамната площадка за поглед отвисоко към фиордите; туристическа медицинска застраховка с покритие 15 000 евро; водач – екскурзовод и преводач от “Селена тур”. 

 

Цената не включва: входни такси за  музеи по желание в Осло и в Берген; лични разходи;                                                                                                               
           

Екскурзията се осъществява при набиране на минимален брой от 15 пълно плащащи туристи. Срокът за уведомяване при ненабиране на този брой е 60 дни преди началото на пътуването, когато се уточнява евентуалното доплащане за по-малък брой туристи.

За пътуването е необходима валидна лична карта или международен паспорт.

При пътуване на лица под 18 години без придружител те се нуждаят от декларация за родителско съгласие за напускане на България, нотариално заверена и подписана и от двамата родители.

За пътуването не се изискват допълнителни имунизации или хигиенни предпазни мерки.

 

Първа вноска – 800 лв. до 28 февруари или до запълване на местата
 Доплащане до 60 дни преди пътуването.
                                    

Направи заявка по тази оферта:
Дати на пътуване:
Име, Фамилия:
Брой туристи:
Тел. за връзка:
E-Mail:
Забележки:
Моля въведете текста в картинката: