Екскурзия в Русия – Предколедна Москва

юли 23, 2018 in -Чужбина, Година, Дестинация, Месец, Самолет, Събитие, Транспорт

Print Friendly, PDF & Email

Екскурзия в Русия – Предколедна Москва

12 - 16 декември 2018

1790 лв.

    

 

Програма на екскурзията до Москва

 

 

1. ден –Отпътуване за Москва и настаняване в хотела

 

Отпътуване  за Москва от летище София – терминал 2 с полет на “България Ер” в 15.10 ч. Кацане на летище “Шереметиево” в 19.05 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

 

2. ден –Посещение на Музея на хармониката – Панорамна обиколка на града – Посещение на Кметството, Държавната дума и Любянския площад

 

Закуска. В 09.30 ч. – отпътуване от хотела за Музея на хармониката. Посещение на музея – единствен по рода си в страната, можете да пиете чай, а през това време пред вас ще се разкрие чудния свят на музикалните инструменти, представен от специалисти в тази област: изпълнения на различни видове хармоники – от най-малката до най-голямата, от най-старата до най-новата. Да усетим празничното настроение на предстоящите коледни и новогодишни дни!

 

След посещението на музея – панорамна автобусна обиколка на града: изкачване до “Воробьовые гори” – един от “седемте хълма” на Москва (красива гледка към града), където е разположен Московският държавен университет; по “Кутузовски проспект” и “Садовое кольцо” до Парка на победата (“Поклонная гора”); по крайбрежната улица, покрай стената и кулите на Кремъл, Храма на Христос Спасител (най-големият в Русия, посветен на победата над Наполеон, препостроен през 2000 г.). Посещение на храма и изкачване до най-високата му точка, откъдето се разкрива панорама на града; продължаване към паметника на Юрий Дългоруки (основател на града); Кметството; Държавната дума (Руския парламент); Любянския площад; паметника на княз Владимир. Връщане в хотела около 19.00 ч. Свободно време. Вечеря в хотела. Нощувка.

 

3. ден – Пешеходна екскурзия в Кремъл – Сводно време – Разходка на Червения площад – Посещение на Болшой театър

 

Закуска. В 09.30 ч. тръгване от хотела до най-близката станция на метрото. Включени билети за метро до Кремъл. Пешеходна екскурзия из Кремъл (старата крепост на Москва, създадена през 12. век) с посещение на два от съборите – Архангелски и Успенски. Посещение на Оръжейната палата (построена в 19. век) и Алмазния фонд – най-ценната сбирка от ювелирни произведения на изкуството. След посещението – обяд в ресторант в центъра на града.

 

След това свободно време за разходка из търговския комплекс “Охотный ряд”, магазините ГУМ и ЦУМ или разходка на Червения площад (символ на Москва и на Русия/ – разглеждане на сградата на ГУМ (един от най-големите магазини в Европа, построен през 1890 г.), храма „Св. Василий Блажени” (известен като Покровски събор, в руски стил от 16. век, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО), Мавзолея на Ленин, Държавния исторически музей. Посещение на Болшой театър – обширна разходка из сградата, запознаване с необикновената история, разглеждане на интериорите, детайлите на императорската ложа, царственото фоайе. По желание: вечерта посещение на Стария Московски цирк или театър Станиславский и Немирович-Данченко (опера или балет). Връщане в хотела след спектакъла с автобус. Нощувка.

 

4. ден –Отпътуване за Кусково – Посещение на двореца и парка – Посещение на Стария дворец на Романови, представящ живота в Стара Москва

 

Закуска. В 09.30 ч. – отпътуване за Кусково – имение, на 18 км от Москва. Посещение на Двореца, парка и един от павилионите. Имението е собственост на благородническата фамилия Шереметиеви, един от най-богатите и знатни родове в Русия, който е притежавал милиони акра земя. Из градините във френски стил са пръснати сгради, представляващи основните стилове в европейската архитектура – холандският дом, италианската вила, пещерата и изключителният Ермитаж, където според последните тенденции във вътрешния дизайн по онова време, масите са снабдени с повдигателни механизми, които от партера ги преместват до трапезарията на втория етаж. Най-интересното в имението е дворецът, украсен с величествено стълбище под формата на подкова и портик, наподобяващ тези на гръцките храмове. Дворецът е бил предназначен предимно за организиране на екстравагантни балове – подовете с паркет, позлатата на стените и кристалните полилеи на разкошната Бяла зала свидетелстват за това великолепие. Връщане в Москва.

 

Кратък отдих за обяд. Отпътуване за Коломенское – посещение на Стария дворец на Романови, единствен дървен дворец, представящ живота в Стара Москва. Разходка в парка. Около 19.00 ч. вечеря в ресторант с програма. Нека бъде изненада! След вечерята връщане с автобус в хотела. Нощувка.

 

5. ден -Посещение на Химки – работилница за производство на коледни играчки – Завръщане в България

 

Закуска. В 09.30 ч. – напускане на стаите и отпътуване от хотела. Посещение на Химки – работилница за производство на коледни и новогодишни играчки. Разглеждане, пазаруване и участие в процеса на направата на играчки. Около 15.30 ч. отпътуване за летище Шереметиево. Полет до България в 19.10 ч. Кацане на летище София, терминал 2 в 22.30 ч.

 

Цена: 1790 лева – на човек в двойна стая /група 12 туристи/

Доплащане за единична стая 360 лв.; За деца до 12 г. – 1350 лева

 

Цената включва:

– двупосочен самолетен билет София – Москва – София с включени летищни такси;

– 4 нощувки със закуски и 2 вечери в хотел Измайлово Бета 3*, реновирани стаи “стандарт плюс” или “бизнес”;

– 1 вечеря в ресторант с програма;

– 1 обяд в ресторант в центъра на града;

– трансфери от/до летището;

– екскурзоводско обслужване по маршрута с местен екскурзовод на български език;

– панорамна туристическа обиколка с екскурзовод и автобус и пешеходни обиколки с екскурзовод на Москва по програмата;

– посещение на Оръжейната палата и Алмазния фонд;

– посещение на два събора в Кремъл;

– посещение на двореца, парка и един павилион в Кусково;

– посещение на двореца и парка в Коломенское;

– включени входни билети по програмата и слушалки;

– посещение на Музея на хармониката с почерпка;

– посещение на работилницата за играчки в Химки;

– билети за разходка из метрото и времето без специален автобус за групата;

– туристическа медицинска застраховка с покритие 30 000 евро;

– водач от туристическата агенция при група над 15 туристи

 

Цената не включва:

– цената на руска виза (120 лв.);

– билети за цирк или друг спектакъл с включен транспорт /трети ден/ – 60 евро;

– билети за градски транспорт в свободното време;

– застраховка “Отмяна на пътуването” при Алианц – България;

– лични разходи.

 

Цената е валидна при група от 12 до 25 туристи

При групи от 6 – 12 туристи цената е с 20 % по-висока.

При индивидуално обслужване на 2 до 6 туристи цената е с 30 % по-висока.

При група над 15 туристи пътува и екскурзовод от България.
Броят на туристите се потвърждава до 30 дни преди пътуването

 

За пътуването до Русия е необходима виза и задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане. Документи за виза: 2 снимки, формуляр от посолството на Русия (дава се в офиса на фирмата), международен паспорт.

 

За пътуването не се изискват допълнителни имунизации или хигиенни предпазни мерки.

Заплащане: първа вноска – 800 лева – до 30 септември или до запълване на местата

Доплащане до 30 дни преди пътуването, когато се обявява и броя на записаните туристи.

При доплащането се предоставят и документите за виза.

 

Важно!

В програмата са включени посещения на най-важните и знакови исторически, емблематични и развлекателни обекти в Москва. Предвидени са две хранения на ден, всички входни такси, трансфери и целодневно обслужване на български език. Тези дни са достатъчни за да откриете и запазите завинаги в съзнанието си обаянието, гордостта, достолепието, гостоприемството и могъществото на този стремглаво променящ се, но и непомръдващ от мястото си град – единствен и неповторим.

 

 

Селена Тур е лицензиран туроператор с удостоверение за регистрация № 03709.
Селена Тур ООД е застрахована в ЗАД „ДаллБогг:Живот и Здраве“ АД
със застрахователна полица № 0800004029/20.06.2018 валидна до 22.07.2019

 

 
Направи заявка по тази оферта:
Дати на пътуване:
Име, Фамилия:
Брой туристи:
Тел. за връзка:
E-Mail:
Забележки:
Моля въведете текста в картинката: