Русия: Круиз по р.Волга / Астрахан – Москва

февруари 7, 2018 in Актуално

Print Friendly, PDF & Email

Русия: Круиз по р.Волга / Астрахан – Москва

13 - 25 юли 2018 г.

3790лв.

 

 волга - казан волга - казан2 волга - казан1 круиз по волга1 

 

1. ден – Отпътуване за Москва от летище София – терминал 2 с полет на “България Ер” в 15.10 ч. Кацане на летище “Шереметиево” в 19.05 ч. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел категория 4 звезди. Вечеря. Нощувка.
2. ден – Закуска. Напускане на хотела,
свободен ден в Москва до обяд. Възможност за панорамна обиколка с местен екскурзовод на български език /допълнително заплащане/.  Трансфер до летището. Полет до Астрахан в 14.50 ч. Кацане на летището в Астрахан в 18.05 ч. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел категория 3 звезди. Вечеря. Нощувка.
3. ден – Закуска. Напускане на хотела. Панорамна автобусна и пешеходна обиколка на Астрахан с екскурзовод и разглеждане на най-важните туристически обекти до 15.00 ч. След това настаняване на кораба. Начало на пътуването от Астрахан до Москва.          
Настаняване на кораба: двуместни стандартни каюти на средната палуба , всяка с баня, шкаф и телевизор. Успоредни отделни легла. Има голям прозорец във всяка каюта и стандартна климатизация, обща за всички каюти. Корабът „Цезар“ е с три палуби, построен в Германия. Изискан и удобен. Снабден със съвременна навигационна техника, интериора и общите помещения са в класически стил. След основен ремонт. Изцяло обновен.           

 

Общо 10 нощувки на кораба с включени закуски, обеди и вечери; посещение с екскурзоводи на посочените градове. Панорамни обиколки с автобус на градовете с местен екскурзовод и включени билети в предвидените за посещение туристически обекти – най-характерните за всеки град. На борда на кораба има два ресторанта и два бара; караоке-бар; медицински кабинет; стая за гладене; конферентна зала. Технически характеристики на кораба – дължина 97 м; широчина 14 м; скорост до 25 км/ч.
13.ден – пристигане в Москва около 09.00 ч. сутринта. Напускане на кораба. Трансфер до летището с кратка спирка за обяд по пътя. Полет Москва – София на „България Ер“  вечерта в 19.10 ч. от летище Шереметиево. Пристигане на летище София, терминал 2, около 22.10 ч. местно време.

 

Цена:  1937 евро  /или 3790  лева /на човек  при настаняване на двама

 

За деца до 12 г. – 10% отстъпка

 

Цената включва: двупосочен самолетен билет София – Москва – София с включени летищни такси; самолет Москва – Астрахан с включени летищни такси; трансфери от/до летищата; 12 нощувки – от тях 1 нощувка в Москва /хотел 4 зв./ 1 нощувка в Астрахан /хотел 3 зв./  10 нощувки в каюти на кораба; 12 закуски; 12 вечери; 9 обяда;  екскурзоводско обслужване по маршрута с местен екскурзовод; панорамни туристически обиколки на посочените градове с екскурзоводи; включени билети в посещаваните обекти, предвидени в туристическата програма; туристическа медицинска застраховка с покритие за 30 000 евро; водач от туристическата агенция по време на цялото пътуване

Цената не включва: цената на руска виза (120 лв.); входни такси за допълнителни посещения, извън програмата; застраховка “Отмяна на пътуване” към застрахователна компания “Алианц България”; лични разходи.

За пътуването до Русия е необходима виза и задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане и снимка. Документите се попълват в агенцията минимум 30 дни преди пътуването. За пътуването не се изискват допълнителни имунизации или хигиенни предпазни мерки.
 

Първа вноска – 1000 лв. до 20 февруари 2018 г.               Доплащане до 20 юни 2018 г.

 

Допълнителна информация:

Астрахан – град в източния дял на европейската част на Русия. Разположен в Прикаспийската низина, в горната част на делтата на река Волга. На 1534 км от Москва. Население около половин милион. Градът е разположен на 11 острова, с обща площ около 500 км². Завладян от Иван Грозни през 1556 г. Така Русия получава пълен контрол над река Волга. Астрахан получава статут на град през 1717 г. Оттогава е важен търговски център.

Волгоград – град на западния бряг на река Волга, разположен при вливането на река Царица. Волгоград възниква през 1589 г. с основаването на крепостта Царицин, която трябва да укрепи нестабилната южна граница на Русия. Около нея постепенно възниква търговско селище. Царицин е превземан два пъти от разбунтували се казаци – при бунтовете на  Степан Разин 1670 г. и Емелян Пугачов 1774 г. От 19.век е важно пристанище и регионален търговски център. През 1925 г. е преименуван на Сталинград. Става известен с най-тежката битка в човешката история 21.08.1942 г.- 02.02.1943 г. по време на Втората световна война, загубите за двете страни възлизат на около 1,5 млн. души. Градът е изравнен със земята. Възстановяването му започва от 1943 г. От 1961 г. носи името Волгоград.

Самара – най-големият град в Поволжието. Девети по големина в Русия, с население 1,2 млн. жители. Подготвян за резервна столица по време на Втората световна война. Град от 1586 г. Търговски център. През 1877 г. жителите на Самара подаряват знамето на Българското опълчение. От 1935 г. до 1991 г. градът се нарича Ку̀йбишев по името на съветския политик  Валериан Куйбишев.

Казан – един от най-големите градове в Русия, столица на Татарстан. Разположен е при вливането на река Казанка (Казансу) във Волга  (Идел). Казан е основан през 10.век от волжските българи като укрепление на тяхната граница с фино-угърските племена. След превземането на Болгар и Биляр от монголите през 13.век, техните жители се преселват в Казан и той става център на държава, зависима от “Златната орда”. Градът става известен като Булгар ал-Джадид („Новият Болгар“). През 1438 г. става център на Казанското ханство. Градският пазар Таш Аяк се превръща в голямо търговско средище, а крепостта е реконструирана и разширена. През 1552 г. е превзет от руския цар Иван Грозни. Повечето жители са избити, разрушени са сгради. От 1708 г. градът става център на руска губерния. По времето на Петър Велики се изгражда основната част на новия Каспийски флот. Разрушен по време на въстанието на Емелян Пугачов през 1774 г. Възстановен отново при Екатерина Велика. В края на 19.век Казан се разраства като нов промишлен център в Средното Поволжие. През 1875 г. е пуснат в действие конски, а през 1899 г. – електрически трамвай. В началото на 20.век в града е създаден първият татарски театър и започва да излиза първият татарски вестник. По време на Гражданската война в Русия, Казан е център на държавата Идел-Урал , унищожена от болшевиките през 1919 г. След 1919 г. Казан е център на Татарска АССР, а след разпадането на Съветския съюз става център на татарското национално движение.

  Чебоксари – столица на автономна република Чувашия. Селището е споменато за пръв път през 1469 г., когато руски войници са се спирали тук, на път към Казанското ханство. Според разкопки, обаче, мястото на Чебоксари е било обитавано и по-рано. Българският град Веда Сувар се е появил тук след монголското нашествие във Волжска България през 13.век от преселници от град Сувар. През 1555 г., градът е покорен от руснаците, които построяват тук крепост за защита на южните граници на държавата и основават Чебоксарски окръг. Към края на 17 век градът вече е голям център на търговията. През 1920 г. Чебоксари е провъзгласен за столица на Чувашката автономна област, а през 1925 г. – столица на Чувашка АССР.
Козмодемянск – основан през 1583 г., град от 1781 г.  Той е административен център на Горномарийски район. Населението на града през 2012 г. е 21 190 души.

Ярославъл – влиза в състава на т.нар. Златен пръстен около Москва. Предполага се, че е основан през 1010 г. от Ярослав Мъдри за защита на Ростов от север. Дотогава там са живели представители на угро-фински народности. Първото споменаване на Ярославъл е датирано през 1071 г. От 1218 г. става център на независимо княжество. През 1463 г. е присъединен към Московската държава. През 17.век е втори по големина и важност град в Русия. По време на полската окупация на Москва през 1612 г. е временна фактическа столица на страната.
Тутаев – административен център на Тутаевски район, население около 40 000 души. Градът е създаден от обединяването през 1822 г. на градовете Рома́нов и Борисогле́бск под името Романов-Борисоглебск. Преименуван е на Тутаев през 1918 година в чест на загиналия за града червеноармеец Иля Тутаев. През март 1941 г. е взето решение за преименуване на града на Менделеевск в чест на учения Дмитрий Менделеев, благодарение на когото недалеч е построен Константиновският завод за минерални масла, но решението не е утвърдено от съветското правителство заради началото на Великата отечествена война.
Калязин – селище от 15.век. През 1609 г. тук се формира руско опълчение начело с Михаил Скопин-Шуйски, а така също тук е одържана и победата над полско-литовските завоеватели. През 18 и 19.век  Калязин е важен търговски център – два пъти в годината се организират големи панаири. От 19.век се слави със строителството на кораби, ковачество и плетене на дантели.

Река Волга – пътят, който свързвал Запада и Севера с Изтока. Голяма част от стоките, непознати на скандинавските страни, достигат до тях по река Волга. Такава стока е арабското сребро например. Волга е факторът, който дава възможност на Изтока да запознае близкия край него свят със своите богатства. Волга води началото си от Валдайското възвишение, северозападно от Москва и се влива в Каспийско море. Водосборният басейн, който образува реката, е най-голямата безотточна област в света, която не се оттича към Световния океан. Пътят, който изминава Волга, е над 3500 километра, като по трасето си включва над 200 притока. Реката преминава през 1/3 от територията на Европейска Русия и се простира през градове, гори, възвишения, степни местности и дори полупустини в южната си част. Значението е както икономическо, така и политическо, културно, историческо. Реката заема централно място в историята на страната и се явява като символ на етническата цялост на руската нация и народ. С образа на реката са свързани редица големи литературни произведения на велики имена като Максим Горки, Николай Некрасов. Образът на Реката-майка Волга често бива възпяван и в песни от руския фолклор.
Река Москва̀ – ляв приток на река Ока. Дължината ѝ е 502 km.  В горното си течение реката протича между моренни хълмове, като меандрира, течението ѝ е бързо, дъното пясъчно, ширина от 2 до 15 m. Влива се в Можайското водохранилище, а при град Можайск изтича от него. След това бреговете ѝ стават стръмни, на места отвесни. При град Звенигород ширината на коритото ѝ става 65 m. В град Москва реката навлиза от северозапад, протича през града около 80 km в югоизточна посока, като прави шест големи завоя. Коритото на реката в пределите на града е коригирано чрез водозащитни диги и е от 120 до 200 m. След това долината на реката значително се разширява, коритото ѝ надминава 200 m, а в заливната ѝ тераса се появяват много езера (над 160 броя). Влива се в река Ока при Коломна на 98 m н.в
Река Ока́ –  десен приток на река Волга. Дължината ѝ е 1 500 km. Извира от Орловска област, насочва се на запад, а след това на север.  Коритото ѝ е с ширина от 20 до 80 m. При устието на левия си приток река Угра завива на изток. Коритото ѝ се разширява до 250 – 400 m. След устието на река Москва при град Коломна завива на юг и югоизток. След устието на най-големия си приток река Клязма последно завива на изток и в Нижни Новгород се влива в река Волга при нейния 2 231 km, на 64 m н.в.
                                  

 Селена Тур  е застрахована в “Групама Застраховане” ЕАД със застрахователна полица № 7500170000441 от 23.07.2017г. до 22.07.2018г

 

Направи заявка по тази оферта:
Дати на пътуване:
Име, Фамилия:
Брой туристи:
Тел. за връзка:
E-Mail:
Забележки:
Моля въведете текста в картинката: