Русия: Круиз по р.Волга / Москва – Астрахан

октомври 20, 2017 in Актуално

Print Friendly, PDF & Email

Русия: Круиз по р.Волга / Москва – Астрахан

6 - 16 юли 2018 г.

3390 лв.

 

  круиз по волга4 круиз по волга2 круиз по волга3 круиз по волга1

 

 

 

1. ден – Отпътуване за Москва от летище София – терминал 2 с полет на “България Ер” в 15.10 ч. Кацане на летище “Шереметиево” в 19.05 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка. 
2. ден – Закуска. Напускане на хотела, свободен ден в Москва до 17.00 ч и трансфер до кораба. Начало на пътуването от река Москва – по река Ока – до река Волга. в 19.00 ч.         
От втория до десетия ден: В 19.00 ч. настаняване на кораба: двуместни стандартни каюти на средната палуба , всяка с баня, шкаф и телевизор. Успоредни отделни легла. Има голям прозорец във всяка каюта и стандартна климатизация, обща за всички каюти. Корабът „Цезар“ е с три палуби, построен в Германия. Изискан и удобен. Снабден със съвременна навигационна техника, интериора и общите помещения са в класически стил. След основен ремонт. Изцяло обновен.      
Общо 8 нощувки с включени закуски, обеди и вечери; посещение с екскурзоводи на посочените градове. Панорамни обиколки с автобус на градовете с местен екскурзовод и включени билети в предвидените за посещение туристически обекти – най-характерните за всеки град. На борда на кораба има два ресторанта и два бара; караоке-бар; медицински кабинет; стая за гладене; конферентна зала. Технически характеристики на кораба – дължина 97 м; широчина 14 м; скорост до 25 км/ч.

10.ден – пристигане в Астрахан около 15.00 ч. Напускане на кораба. Екскурзионна програма в Астрахан с автобус и местен екскурзовод, с посещение на най-важните места за туристи. След обиколката настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.  
11.ден Закуска. Трансфер до летището в Астрахан. Полет Астрахан – Москва. Пристигане в Москва. Полет Москва – София на „България Ер“  вечерта в 19.10 ч. от летище Шереметиево. Пристигане на летище София, терминал 2, около 22.10 ч. местно време.

Цена:   3390 лева на човек  при настаняване на двама.

   За деца до 12 г. – 10% отстъпка

Цената включва: двупосочен самолетен билет София – Москва – София с включени летищни такси; самолет Астрахан – Москва с включени летищни такси; трансфери от/до летището; 10 нощувки – от тях 1 нощувка в Москва /хотел 4 зв./ 1 нощувка в Астрахан /хотел 3 зв./  8 нощувки в каюти на кораба; 10 закуски; 10 вечери; 8 обяда;  екскурзоводско обслужване по маршрута с местен екскурзовод; панорамни туристически обиколки на посочените градове с екскурзоводи; включени билети в посещаваните обекти, предвидени в туристическата програма; туристическа медицинска застраховка за 30 000 евро; водач от туристическата агенция

Цената не включва: цената на руска виза (120 лв.); входни такси за допълнителни посещения, извън програмата; застраховка “Отмяна на пътуване” към застрахователна компания “Алианц България”; лични разходи.

За пътуването до Русия е необходима виза и задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане и снимка. Документите се попълват в агенцията минимум 30 дни преди пътуването. За пътуването не се изискват допълнителни имунизации или хигиенни предпазни мерки.

Първа вноска – 1000 лв. до запълване на местата.           Доплащане до 20 май 2018 г.

 

Допълнителна информация:

 Углич – град, основан през 1148 г. В Углич има 2 много големи женски манастира. Алексевският е построен през 14 век, действа и до днес. Богоявленският се намира недалеч от Угличския кремъл; именно там след смъртта на царския наследник Дмитрий (наследникът на Иван Грозни) е заточена майка му Мария Фьодоровна. Наричаният руски „крал на водката” Пьотър Смирнов е роден в Углич, погребан е също там. Смирнов произхожда от крепостни селяни, но става най-богатият търговец и доставя продукция за царския двор. В музея могат да се видят древни апарати за варене на водка, първите механизирани машини за бутилиране.
Кострома – според предание градът е основан през 1152 г. при нахлуването на княз Юрий Дългоруки в Поволжието. Първото му летописно споменаване като значителен град се отнася към 1213 г. От 1246 г. е столица на Костромското княжество, а през 1346 г. влиза в състава на Московското княжество. Градът е част от “Златния пръстен” на Русия. В старата част на града е съхранена историческата структура на градоустройство по генералния план, утвърден от Екатерина Велика през 1781 г. Основата на плана представлява лъчева мрежа на улиците, центърът е разкрит към река Волга.
Плес /Пльос/ – предполага се, че името на града идва от “място, където реката се плиска”, където се появяват вълни към брега. От старославянски “плес” означава “езеро” или част от реката от завой до завой. От 19.век това място започва да бъде наричано “Руската Швейцария”, заради магическите гледки към реката и чистия въздух. Тук се събират художници и писатели в търсене на сюжети за своите творби. Ненапразно тук е творил и големия руски художник Левитан, който рисува тук повече от 200 картини и скици, станали известни в цял свят. Това е един от най-малките градове в Русия, но същевременно един от най-старите. На възраст повече от 800 години. За пръв път се споменава в летопис от 1141 г. В центъра на града, на най-високата точка, е изградена крепост през 13 – ти век. Градската инфраструктура е оцеляла от 12-ти век, а днес в старата част на града има запазени улици от 18 – ти век.
Нижни Новгород –   разположен при вливането на река Ока във Волга. Населението е над  1,2 млн. жители. На пето място в страната. Река Ока дели града на 2 приблизително равни части. Десният бряг е висок. Там на 7 хълма (от 100 до 200 м н.м.) е основан древният град Нижни Новгород и се намира историческата част на града. Левият бряг е нисък, там е разположен новият град. Основан е през 1221 г. от великия княз Юрий Втори Всеволодович, а от 1341 г. до 1392 г. е столица на Нижегородско-Суздалското княжество. През 1392 г. е присъединен към Московското княжество. От 1932 г. до 1990 г. градът се нарича Горки (Горький) на името на писателя Максим Горки. На територията на града има 33 езера и 12 реки. Най-голямото езеро – Мештерско (Мещерское), е с площ 20 хектара. Исторически и архитектурни паметници: Печорския манастир от 17.век, и двете църкви – Смоленска (17 век) и Рождественска (18 век). Автомобилните заводи ГАЗ са в експлоатация от 1932 г. и  произвеждат товарни автомобили и леките автомобили Волга и Чайка.
Казан – един от най-големите градове в Русия, столица на Татарстан. Разположен е при вливането на река Казанка (Казансу) във Волга  (Идел). Казан е основан през 10.век от волжските българи като укрепление на тяхната граница с фино-угърските племена. След превземането на Болгар и Биляр от монголите през 13.век, техните жители се преселват в Казан и той става център на държава, зависима от “Златната орда”. Градът става известен като Булгар ал-Джадид („Новият Болгар“). През 1438 г. става център на Казанското ханство. Градският пазар Таш Аяк се превръща в голямо търговско средище, а крепостта е реконструирана и разширена. През 1552 г. е превзет от руския цар Иван Грозни. Повечето жители са избити, разрушени са сгради. От 1708 г. градът става център на руска губерния. По времето на Петър Велики се изгражда основната част на новия Каспийски флот. Разрушен по време на въстанието на Емелян Пугачов през 1774 г. Възстановен отново при Екатерина Велика. В края на 19.век Казан се разраства като нов промишлен център в Средното Поволжие. През 1875 г. е пуснат в действие конски, а през 1899 г. – електрически трамвай. В началото на 20.век в града е създаден първият татарски театър и започва да излиза първият татарски вестник. По време на Гражданската война в Русия, Казан е център на държавата Идел-Урал , унищожена от болшевиките през 1919 г. След 1919 г. Казан е център на Татарска АССР, а след разпадането на Съветския съюз става център на татарското национално движение.През 2005 г. се отбелязва тържествено 1000-годишнина от основаването на Казан.

Усовка – време за плаж и разходка сред природата. Така нареченото време за отдих “зеленая стоянка”.

Волгоград – град на западния бряг на река Волга, разположен при вливането на река Царица. Волгоград възниква през 1589 г. с основаването на крепостта Царицин, която трябва да укрепи нестабилната южна граница на Русия. Около нея постепенно възниква търговско селище. Царицин е превземан два пъти от разбунтували се казаци – при бунтовете на  Степан Разин 1670 г. и Емелян Пугачов 1774 г. От 19.век е важно пристанище и регионален търговски център. През 1925 г. е преименуван на Сталинград. Става известен с най-тежката битка в човешката история 21.08.1942 г.- 02.02.1943 г. по време на Втората световна война, загубите за двете страни възлизат на около 1,5 млн. души. Градът е изравнен със земята. Възстановяването му започва от 1943 г. От 1961 г. носи името Волгоград.

                        Астрахан – град в източния дял на европейската част на Русия. Разположен в Прикаспийската низина, в горната част на делтата на река Волга. На 1534 км от Москва. Население около половин милион. Градът е разположен на 11 острова, с обща площ около 500 км². Завладян от Иван Грозни през 1556 г. Така Русия получава пълен контрол над река Волга. Астрахан получава статут на град през 1717 г. Оттогава е важен търговски център.

Река Волга – пътят, който свързвал Запада и Севера с Изтока. Голяма част от стоките, непознати на скандинавските страни, достигат до тях по река Волга. Такава стока е арабското сребро например. Волга е факторът, който дава възможност на Изтока да запознае близкия край него свят със своите богатства. Волга води началото си от Валдайското възвишение, северозападно от Москва и се влива в Каспийско море. Водосборният басейн, който образува реката, е най-голямата безотточна област в света, която не се оттича към Световния океан. Пътят, който изминава Волга, е над 3500 километра, като по трасето си включва над 200 притока. Реката преминава през 1/3 от територията на Европейска Русия и се простира през градове, гори, възвишения, степни местности и дори полупустини в южната си част. Значението е както икономическо, така и политическо, културно, историческо. Реката заема централно място в историята на страната и се явява като символ на етническата цялост на руската нация и народ. С образа на реката са свързани редица големи литературни произведения на велики имена като Максим Горки, Николай Некрасов. Образът на Реката-майка Волга често бива възпяван и в песни от руския фолклор.
Река Москва̀ – ляв приток на река Ока. Дължината ѝ е 502 km.  В горното си течение реката протича между моренни хълмове, като меандрира, течението ѝ е бързо, дъното пясъчно, ширина от 2 до 15 m. Влива се в Можайското водохранилище, а при град Можайск изтича от него. След това бреговете ѝ стават стръмни, на места отвесни. При град Звенигород ширината на коритото ѝ става 65 m. В град Москва реката навлиза от северозапад, протича през града около 80 km в югоизточна посока, като прави шест големи завоя. Коритото на реката в пределите на града е коригирано чрез водозащитни диги и е от 120 до 200 m. След това долината на реката значително се разширява, коритото ѝ надминава 200 m, а в заливната ѝ тераса се появяват много езера (над 160 броя). Влива се в река Ока при Коломна на 98 m н.в
Река Ока́ –  десен приток на река Волга. Дължината ѝ е 1 500 km. Извира от Орловска област, насочва се на запад, а след това на север.  Коритото ѝ е с ширина от 20 до 80 m. При устието на левия си приток река Угра завива на изток. Коритото ѝ се разширява до 250 – 400 m. След устието на река Москва при град Коломна завива на юг и югоизток. След устието на най-големия си приток река Клязма последно завива на изток и в град Нижни Новгород се влива в река Волга при нейния 2 231 km, на 64 m н.в.

 

 

 

 

Селена Тур е лицензиран туроператор с удостоверение за регистрация № 03709.
Селена Тур ООД е застрахована в “Групама Застраховане” ЕАД със застрахователна полица № 7500170000441 от 23.07.2017г. до 22.07.2018г

 

 [:en]

[:ru]

 
Направи заявка по тази оферта:
Дати на пътуване:
Име, Фамилия:
Брой туристи:
Тел. за връзка:
E-Mail:
Забележки:
Моля въведете текста в картинката: