Великден в Охрид

декември 5, 2017 in -Чужбина, 2018, Автобус, Актуално, Албания, Април, Великденски празници, Вид, Година, Дестинация, Македония, Месец, Транспорт, уикенди

Print Friendly, PDF & Email

Великден в Охрид

7 - 9 април 2018 г.

210лв.

 

св. климент - охрид охрид_2 охрид_1 охрид

/възможност за обиколка на цялото езеро/                           

1. ден – Отпътуване от София – Руски паметник в 07.30 ч по посока  ГКПП Гюешево – Скопие – Струга. Пристигане в Струга около 15.00 ч. Разглеждане на манастира “Света Богородица – скален манастир от 14 в., с уникална фреска, изобразяваща Св. Кирил Философ и Св. Климент Охридски, обърнати един към друг. Кратка разходка. Връщане в Струга – по Старата чаршия, къщата на братя Мила­динови, паметника на “Стружката мома”, мостовете на река Църни Дрин, “изтичането” на Охридкото езеро. Настаняване в хотел “Коцарев” **+  в района на Охрид. Вечеря в хотела. По желание: посещение на Празничната Великденска служба в една от централните църкви на града. Нощувка.

 2. денЗакуска. Отпътуване с автобуса за манастира «Св. Наум» – разположен на югоизточния бряг на Охридското езеро, в непосредствена близост до границата с Албания и на 30 километра южно от Охрид.  Построен през 893-900 г. от Наум, най-младия от първите ученици на Кирил и Методий със съдействието на българските владетели Борис и Симеон. След като прекратява учителската си дейност, през 900 г.  Наум Охридски се оттегля в този манастир. След смъртта му на 23 декември 910 година манастирската църква, първоначално носеща името „Свети Архангели“, започва да бъде наричана на неговото име. В нея се съхраняват и мощите му. Връщане в хотела.

       Празничен Великденски обяд с напитки и жива музика.

След приключване на обяда възможност за самостоятелно разглеждане на града и разходка покрай езерото. Вечеря в хотела. Нощувка

3. денЗакуска. Отпътуване за България. Кратка спирка в столицата на република Ма­кедония – Скопие. Разглеждане на Старата чаршия, църквата «Св. Спас» – гроба на Гоце Делчев, новите паметници и сгради покрай река Вардар. Отпътуване около 14.30 ч. за София. Пристигане в София на Руски паметник около 20.30 ч.

                   Цена: 210 лева
Доплащане за самостоятелна стая 60 лв.

 

Цената включва: транспорт с лицензиран и категоризиран автобус; пътни такси и паркинг; 2 нощувки със закуски в хотел Коцарев**+ в Охрид , 2 вечери в ресторанта на хотела, Празничен Великденски обяд с включени напитки и жива музика; екскурзия до манастира «Св. Наум» на Великден; посещение на град Струга, манастира „Св. Богородица“ ; разглеждане на центъра на столицата Скопие, с известните паметници; туристическа медицинска застраховка; водач – екскурзовод от туристическата агенция

Цената не включва:

            – входни такси за посещаваните обекти – около 8 лв.;
– лични разходи

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40. Краен срок за уведомяване на туристите, ако не е набран необходимия брой: 7 дни преди датата на пътуване, когато се определя и доплащането, ако броят е по-малък.

 Пътуването в Република Македония се осъществява с лична карта или международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане. При пътуване на лица под 18 години без придружител те се нуждаят от декларация за родителско съгласие за напускане на България, нотариално заверена и подписана и от двамата родители.

За пътуването не се изискват допълнителни имунизации или хигиенни предпазни мерки.

 

 

Направи заявка по тази оферта:
Дати на пътуване:
Име, Фамилия:
Брой туристи:
Тел. за връзка:
E-Mail:
Забележки:
Моля въведете текста в картинката: