Венеция – Аквилея – Загреб

ноември 15, 2018 in Автобус, Година, Дестинация, Италия, Месец, Транспорт

Print Friendly, PDF & Email

Венеция – Аквилея – Загреб

2 - 6 април; 20 – 24 септември 2019

350 лв.

ИТАЛИЯ

Венеция – Лидо ди Йезоло – Аквилея – Загреб

     

 

     


2 – 6 април 2019

20 – 24 септември 2019

 

 

1 февруари – Отпътуване за Италия.

1. ден – Отпътуване от София за Италия – Лидо ди Йезоло в 19.00 ч. от Руски паметник по маршрут София – Ниш – Белград – Загреб – Любляна – Лидо ди Йезоло. Нощен преход.

2 февруари – Пристигане и настаняване в Лидо ди Йезоло.

2. ден – Пристигане в Лидо ди Йезоло, курортно селище, разположено на Венецианската лагуна около обяд. Настаняване в хотела, при възможност преди 14.00 ч. Свбодно време за разходка. Вечеря. Нощувка.

3 февруари – Целодневна екскурзия до Венеция.

3. ден – Закуска. Целодневна екскурзия до Венеция – автобус до Пунта Сабиони. Кораб до Венеция и островите Мураноизвестен с венецианското стъкло и Бураноизвестен с изящните дантели. Разглеждане на Венеция: площада и базиликата Сан Марко, моста Риалто, двореца на Дожите. Връщане в хотела в Лидо ди Йезоло по обратния път с кораб и автобус около 19.30 ч. Вечеря. Нощувка.

4 февруари – Разглеждане на Аквилея и Загреб.

4. ден – Закуска. В 09.00 ч. отпътуване за Аквилея – някога втори по големина град в Римската империя и основно пристанище на Адреатическо море, днес той се е превърнал в малко село с впечатляващи руини. Посещение на останките от римски сгради и на Катедралата „Възнесение на Св. Богородица“ с прекрасни римски мозайки от IV век от новата ера. Разглеждане на историческите обекти от 10.30 до 12.00 ч. Отпътуване за Загреб – столицата на Хърватия. Пристигане в Загреб около 17.00 ч. Панорамна пешеходна разходка в Стария град с бароковите сгради от 18-19в., Катедралата, крепостните стени, новия град с красивите съвременни сгради и фонтана на влюбените. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 февруари – Прибиране в България.

5. ден – Закуска. В 08.30 ч. отпътуване за България с кратки спирки по пътя. Пристигане в София на пл. Руски паметник вечерта около 20.30 ч.

ЦЕНА: 350 лева

Деца до 12 г. ползват 30% отстъпка

Доплащане за единична стая 120 лв.

Цената включва:

  • транспорт с лицензиран и категоризиран автобус;
  • пътни и магистрални такси;
  • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел *** в курорта Лидо ди Йезоло и Загреб;
  • туристическа медицинска застраховка;
  • водач-екскурзовод от туристическа агенция “Селена Тур” по време на пътуването.

Цената не включва:

  • екскурзия до Венеция с отиване до островите Бурано и Мурано /автобус и кораб/ – 30 евро (мин. 25 записани);
  • входни такси за посещаваните обекти на съответните екскурзии – около 20 евро /Двореца на дожите и мозайките в Аквилея/;
  • лични разходи.

Пътуването с автобус се осъществява при набиране на минимален брой от 40 пълно плащащи туристи. Срокът за уведомяване при ненабиране на необходимия брой е 20 дни преди пътуването. За пътуването е необходима валидна лична карта. При пътуване на лица под 18 години без придружител, те се нуждаят от декларация за родителско съгласие за напускане на България, нотариално заверена и подписана и от двамата родители (при пътуване с единия – от отсъстващия родител) и копие от акт за раждане.
За пътуването не се изискват допълнителни имунизации или хигиенни предпазни мерки.

 

Направи заявка по тази оферта:
Дати на пътуване:
Име, Фамилия:
Брой туристи:
Тел. за връзка:
E-Mail:
Забележки:
Моля въведете текста в картинката: