Видин – Белоградчик – Чипровци

януари 15, 2019 in 1-дневни и уикенди, 2019, Автобус, Актуално, България, Вид, Дестинация, Еднодневни, Месец, Октомври, Транспорт, уикенди, Ученически

Print Friendly, PDF & Email

Видин – Белоградчик – Чипровци

26 - 27 октомври 2019 г.

89 лв.

1. ден – 07.30 ч. отпътуване от пл. „Руски паметник“ по маршрут София – Враца – Видин. Пристигане във Видин около 12.00 ч. Свободно време за обяд. От 13.00 ч. разглеждане на Историческият музей, Крепостта „Баба Вида”, Джамията с библиотеката, Дунав мост 2 – изграден по нов метод, за пръв път в България. 300 сегмента с тегло 120 тона държат конструкцията в неплавателният участък на реката, а 162 в плавателния.

Около 18.00 ч. настаняване в хотел **/***. По желание – вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

2. ден – Закуска. В 08.30 ч. отпътуване за пещерата „Магурата” – на 17 км. от Белоградчик. Най-старите запазени рисунки от човек по нашите земи. Около 11.00 ч. отпътуване за Белоградчик – град от времето на римляните, през 14 век, част от Видинското царство. Разглеждане на Калето и прочутите скални образувания – Белоградчишките скали. Свободно време за обяд.

В 14.00 ч. отпътуване за Чипровския манастир – построен през 10 век. В периода на своето съществуване е построяван и разрушаван 6 пъти. В манастирският двор се издига кула – камбанария, в която се пазят костите на загиналите въстаници в Чипровското въстание. Отпътуване за София в 16.00 ч. Пристигане в София на пл. „Руски паметник“ около 20.00 ч.

Цена: 89 лв.

Цената включва:

    • транспорт с лицензиран и категоризиран автобус, вкл. паркинги;

    • 1 нощувка със закуска;

    • местни екскурзоводи в посещаваните обекти;

    • туристическа медицинска застраховка;

    • водач – екскуровод от агенцията по време на пътуването;

Цената не включва:

* входни такси за посещаваните обекти;

* лични разходи

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 40. Краен срок за уведомяване на туристите, ако не е набран този брой: 7 дни преди пътуването, когато се определя и доплащането, в зависимост от броя на туристите.

За пътуването не се изискват допълнителни имунизации или хигиенни предпазни мерки.

 
Направи заявка по тази оферта:
Дати на пътуване:
Име, Фамилия:
Брой туристи:
Тел. за връзка:
E-Mail:
Забележки:
Моля въведете текста в картинката: