Будапеща

декември 20, 2018 in -Чужбина, 2019, Автобус, Актуално, Април, Година, Дестинация, Месец, Ноември, Октомври, Транспорт, Унгария, Ученически

Print Friendly, PDF & Email

Будапеща

31 октомври - 3 ноември 2019 г.

250 лв.

Моста Сечени в Будапеща

Посещение на Нови Сад в Сърбия

Големият завой на река Дунав – Естергом – Вишеград – Сентендре


1. ден – София – Нови Сад – Будапеща

Отпътуване от София в 06.30 ч. от Руски паметник по марщрут София – ГКПП Калотина – Белград – Нови сад. Кратка спирка в Нови Сад – втори по големина в Сърбия и център на областта Войводина. Най-впечатляващото място в града е Петроварадинската крепост. През 1868 г. българският възрожденец Любен Каравелов живее в Нови Сад. Тук той печата повестта си „Йе ли крива судбина?” („Крива ли е съдбата?”). През май същата година той е арестуван и обвинен в съучастничество в убийството на сръбския княз – Михайло Обренович, вследствие на което лежи в Петроварадинската крепост. Разглеждане на крепостта и свободно време в центъра на града до 16.00 ч. Отпътуване към Суботица. Преминаване на границата. Пристигане в Будапеща около 21.00 ч. Настаняване в хотел ***. Нощувка.

2. денЕстергом – разходка до Словакия – Вишеград – Сентендре

Закуска. По желание: в 09.00 ч. отпътуване от хотела за Естергом първата столица на унгарските крале, католически и духовен център, където се намира най-голямата катедрала в Унгария. Разглеждане на катедралата. Възможност за разходка до Словакия. В 11.30 ч. отпътуване за Вишеград – някогашната лятна резиденция на унгарските крале. От 12.00 ч. до 13.30 ч. разглеждане на Крепостта от XIII век, откъдето се открива и прекрасна панорама на най-големия завой на река Дунав по цялото й течение. Възможност за обяд в местно заведение във Вишеград. Отпътуване за Сентендре етнографски музей на открито със запазена атмосфера от 18 в. и барокова архитектура. Малки улички с изящни кафенета, магазини за сувенири и интересни музеи, най-известният от тях е Музеят на марципана. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

Важно: желаещите да останат в Будапеща имат свободна самостоятелна програма за целия ден. Разходка по ул. Ваци. Посещение на музеи по избор. Посещение на минералната баня и пр.

3. денПанорамна, автобусна и пешеходна обиколка на Будапеща

Закуска. Отпътуване от хотела в 09.00 ч. В 09.30 ч. начало на панорамна туристическа обиколка на града с екскурзовод на български език: мостовете на р. Дунав, Острова на Маргарита, Парламента, Музеят на изящните изкуства, Площада на героите, Рибарските кули, Кралския дворец, Катедралата “Св. Стефан“. Свободно време за разходка в Будапеща. По желание: в 20.00 ч. разходка с кораб по река Дунав, музика /виенски валсове/, парче торта и чаша шампанско. Връщане в хотела около 22.00 ч. Нощувка.

4 ден — Отпътуване за България

Закуска. Напускане на хотела в 08.30 ч. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта на пл. «Руски паметник».

Цена: 250 лв.

Цената включва: транспорт с лицензиран и категоризиран автобус; пътни такси и паркинги;

3 нощувки със закуски в хотел *** в Будапеща; панорамна автобусна и пешеходна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод на български език; туристическа медицинска застраховка; разглеждане на крепостта и свободно време в Нови Сад; водач – екскурзовод от туристическа агенция “Селена тур“;

Цената не включва: екскурзия до Естергом, Вишеград и Сентендре покрай река Дунав – 20 евро /не включва входните такси; при минимум 25 плащащи туристи/; входни такси за посещаваните обекти – около 20 евро (Рибарските кули, Музея на марципана, крепостта Вишеград); разходка с кораб по река Дунав с парче торта, чаша шампанско и виенски валсове (1 час) – 17 евро; лични разходи.

Всички допълнителни услуги се заявяват при записване в офиса на фирмата, а се заплащат на място при тръгване.

Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 40. Краен срок за уведомяване на туристите, ако не е набран този брой – 7 дни преди датата на заминаване.

За пътуването е необходим международен паспорт или лична карта. При пътуване на лица под 18 години без придружител те се нуждаят от декларация за родителско съгласие за напускане на

България, нотариално заверена и подписана и от двамата родители.

 
Направи заявка по тази оферта:
Дати на пътуване:
Име, Фамилия:
Брой туристи:
Тел. за връзка:
E-Mail:
Забележки:
Моля въведете текста в картинката: