Екскурзия в Русия: Далечният изток – КАМЧАТКА

септември 3, 2018 in -Чужбина, 2019, Актуално, Година, Дестинация, Русия, Самолет, Юли

Print Friendly, PDF & Email

Екскурзия в Русия: Далечният изток – КАМЧАТКА

17 – 26 юли 2019

4990 лв.

             

Екскурзия в Русия – КАМЧАТКА – Далечният изток

10 дни

Дати: 17 – 26 юли 2019 г.

Програма на екскурзията в Русия – Камчатка и Далечният Изток

 

1. ден – Отпътуване за Москва и трансфер до хотела

Отпътуване за Москва от летище София – терминал 2 с полет на “България Ер” в 15.10 ч. Кацане на летище “Шереметиево” в 19.05 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

 

2. ден – Панорамна автобусна обиколка на Москва, разглеждане на Кремъл, Червения площад, ГУМ и други забележителности на града. Отпътуване за Петропавловск-Камчатски

 

Закуска. 09.30 ч. Панорамна автобусна обиколка на Москва – улица “Тверская” (представителна улица за града през XVIII и XIX век); паметника на Юрий Дългоруки (основател на града); Кметството; Държавната дума (Руския парламент); Любянския площад (сградата на КГБ). Пешеходна разходка на Червения площад – сградата на ГУМ (един от най-големите магазини в Европа, построен през 1890 г.), храма „Св. Василий Блажени” (известен като Покровски събор, в типичен руски стил от 16. век, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО). Продължаване по крайбрежната улица покрай стената и кулите на Кремъл, храма на Христос Спасител (най-големият в Русия, посветен на победата над Наполеон, препостроен през 2000 г.).

 

Изкачване до “Воробьови гори” – един от “седемте хълма” на Москва (красива гледка към града), където е разположен Московският държавен университет (до 1990 г. най-високата сграда в Европа). Продължаване по “Кутузовски проспект” и “Садовое кольцо” до Парка на победата (“Поклонная гора”). Кратка спирка с възможност за обяд. Продължаване за летище за вътрешни полети.

Отпътуване за Петропавловск-Камчатски в 16:45 ч. местно време. Полетът е около 8 часа.

 

3. ден –Пристигане на летище Петропавловск-Камчатски и кратка екскурзия из историческия център

 

Пристигане в 09.55 ч. местно време на летището в Петропавловск-Камчатски. Посрещане на летището. Трансфер до хотела. Настаняване. Отдих. Кратка екскурзия из историческия център на града. Обяд в бистро. Свободно време. Вечеря в бистро. Нощувка.

 

4. ден – Долината на гейзерите от самолет или Корякско етно-селище.

 

Закуска. Самолетна екскурзия над знаменитата Долина на гейзерите и „чашата“ на вулкана Узон – уникална котловина с размери 9 на 12 км, с най-висока точка вр. Бараний 1617 м, естествена лаборатория за моделиране на процесите в термалните екосистеми – допълнително заплащане.

Посещение на етно-културен център на местното население. По тези места, които днес са част от Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО, в зората на историята са се заселвали малките коренни народи на Камчатка: ителмени, евенки и коряки, които обитават тези места и до ден днешен. Концерт на ансамбъла на аборигените – участие в майсторски клас, беседи около огъня за живота на местното население, фотосесия с национални дрехи, билков чай, камчатска рибена чорба, екскурзия до Развъдник на кучета, използвани за кучешки впрягове. Връщане в Петропавловск-Камчатски. Вечеря. Нощувка.

 

5. ден – Морска разходка из Авачинския залив и излизане в Тихи океан.

 

Закуска. Отпътуване за пристанището на Петропавловск-Камчатски. Един незабравим ден из красивия Авачински залив с излизане в Тихи океан към остров Старичков, носещ името на птицата Synthliboramphus antiquus /на руски – „старик“/. По време на екскурзията могат да се видят тюлени, делфини, китове, косатки, удивителни скали и острови с неспокойни птичи пазари. Обяд на кораба. След това преход до подножието на двата вулкана – Авачински и Корякски. Настаняване в алпийски лагер. Вечеря. Нощувка.

 

6. ден –Екскурзия до Авачинския проход

 

Закуска. Екскурзия до Авачинския проход. Неголямо изкачване до планината „Верблюд“. По време на екскурзията се наблюдават изключително редки алпийски растителни и животински видове, разкриват се невероятни гледки от неописуемия камчатски пейзаж. Предвидени са обяд и вечеря. Нощувка в къщички в алпийския лагер.

Желаещите могат да се изкачат и обходят кратера на Авачинския вулкан. Изкачването трае около 6 – 7 часа, а спускането около 3 – 4 ч. Не се изискват специални алпийски умения и туристическа подготовка. . Наблюдава се активността на вулкана.

 

7. ден – Ден за риболов и къпане в термални води.

 

Закуска. Отпътуване за една от най-красивите и пълноводни реки на полуострова – Бърза река /Быстрая/. Обяд в лагера. След това, риболов-рафтинг – използват се надуваеми лодки, предвидени за това. Реката минава през изключително живописни места, където могат отново да се видят редки птици и животни. В зависимост от сезона се ловят различни риби. След рафтинга за желаещите е предвидено къпане в диви термални извори. Отпътуване за Паратунка – базов лагер. Може да се ползва открит басейн с топла минерална вода. Вечеря. Нощувка в хотел в лагера.

 

8. ден –Отпътуване за вулкана Мутновски

 

Закуска. Отпътуване за вулкана Мутновски. Пътят преминава покрай други два вулкана – Вилючински и Горели – с неземна красота, фантастични пейзажи и кратери. Следва пешеходен преход около 3-5 часа до кратера на вулкана Мутновски. Тук е разположена най-мощната фумаролна площадка в света. Фумароли (на латински: fumus, дим) са пукнатини в земната кора, обикновено в близост до вулкани, от които има парни и газови емисии. Мощен ледник се сблъсква с фумаролния дим и се опитва да го изстуди. Какво се получава – може да се види само тук! Обяд в кратера на вулкана – сух пакет. Връщане в лагера в Паратунка. Вечеря. Нощувка.

 

9. ден –Трансфер до летището в Петропавловск-Камчатски и отпътуване за Москва

 

Закуска. Посещение на рибни пазари и базар за сувенири. Трансфер до летището в Петропавловск-Камчатски. Полет до Москва в 12.45 ч. местно време. Полетът е около 8 часа и 35 минути. Кацане на летище за вътрешни полети в Москва в 12.20 ч. московско време. Трансфер от летището до хотела. Настаняване в хотел 3-4 звезди. Отдих. Вечеря в хотела. Нощувка.

 

10. ден – Свободен ден в Москва с водача на групата. Полет за София

 

Закуска. Свободен ден в Москва с водача на групата. Около 15.30 ч. трансфер до летище Шереметиево. Полет Москва – София в 19.10 ч. местно време. Кацане на летище София в 22.20 ч. местно време.

 

Цена: 4990 лв. – група мин. 12 туристи

 

Доплащане за единична стая само в Москва – две нощувки 80 лв.

 

Цената включва: двупосочен самолетен билет София – Москва – София с включени летищни такси; двупосочен самолетен билет Москва – Петропавловск-Камчатски – Москва с включени летищни такси;

8 нощувки със закуски: 2 в хотел 4 звезди в Москва, 2 в хотел в Петропавловск-Камчатски и 2 в хотел в Паратунка; 2 в базови лагери по програмата – къщички за 6-8 души; 6 обяда по програмата; 8 вечери по програмата; трансфери от и до летището; екскурзоводско обслужване по маршрута в Камчатка с местен екскурзовод; панорамна туристическа обиколка на Москва; всички автобусни екскурзии на Камчатка по програмата; пътуване с кораб из Авачинския залив до Тихи океан; рафтинг по реката и риболов; туристическа медицинска застраховка за 30 000 евро; водач от туристическата агенция при минимум 12 туристи;

 

Цената не включва: цената на руска виза ( 120 лв.); разходка с вертолет или малък самолет над Камчатския полуостров – от 500 до 600 евро, в зависимост от групата желаещи; билети за музеи и забележителности в Москва; билети за градски транспорт в Москва; лични разходи.

За пътуването до Русия е необходима виза и задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане. Документи за виза: 2 снимки, формуляр от посолството на Русия (дава се в офиса на фирмата), международен паспорт.
За пътуването не се изискват допълнителни имунизации или хигиенни предпазни мерки.

 

Заплащане: Първа вноска – 2000 лв. до 30.10.2018 г. Доплащане до 30.03.2019

 

Важно:

Поради неголямото количество туристи и определения период в годината се допускат малка част от желаещите. Затова е изключително важно заявката и заплащането да бъдат в определените срокове. Групата е от 12 до 16 туристи.

 

Пътуването е предвидено за туристи без специална физическа подготовка. Необходимата екипировка е като за летен период в българските планини.

 

Условия за анулации:

1. При отказ до 60 дни преди датата на пътуването се удържа 50 % от цената.
2. При отказ до 30 дни преди датата на пътуването се удържа депозита.
3. При отказ до 10 дни преди датата на пътуването се удържа пълната сума – 100%.

 

Погледнете и другите ни оферти за Русия

 
Направи заявка по тази оферта:
Дати на пътуване:
Име, Фамилия:
Брой туристи:
Тел. за връзка:
E-Mail:
Забележки:
Моля въведете текста в картинката: