Карлово – „Старинно Карлово“ – водопада „Сучурум“ – винарска изба „Трагата“

април 25, 2019 in 1-дневни и уикенди, 2019, Автобус, Актуално, Година, Дестинация, Еднодневни, Месец, Транспорт, уикенди, Юли

Print Friendly, PDF & Email

Карлово – „Старинно Карлово“ – водопада „Сучурум“ – винарска изба „Трагата“

7 юли 2019 г.

60 лв.

Кътчета, които не сме посетили

„Старинно Карлово“ – водопада „Сучурум“ – винарска изба „Трагата“

1. ден – Отпътуване от София, пл. Руски паметник в 07.30 ч. по маршрут: София – Сопот – Карлово.
От 10:00 ч. до 12:00 ч. – посещение на Архитектурен туристически комплекс „Старинно Карлово“. Посещение на къща „Бухалов хан“ с дегустация на кафе на пясък и комплимент сладко от рози. Посещение на къща „Райно Попович“ – демонстрация на отпечатване на уникално свидетелство на автентична старинна преса с восъчен печат. Посещение на Патева къща – демонстрация на извличане на розово масло от мини дестилерия.
От 12:30 ч. до 14:30 ч. отпътуване и свободно време до водопада „Сучурум“ – “хвърчаща вода”, “най-чудесното нещо в Карлово”, както пише Райно Попович. Водопадът е висок 15 метра и се намира само на 1 км. северно от центъра на града. Особено приятна е разходката по улица “Водопад”, която отвежда до него. Обяд в механа „Водопада“ – намира се в подножието на Стара планина в близост до водопада „Сучурум“.
От 15:00 ч. до 16:00 ч. посещение на винарска изба „Трагата“ – открита през 2013 г. Разположена в местността „Трагата“, в плодородната Стремска долина, в самите поли на Стара планина. Най- висококачественото, лимитирано вино се съхранява в 300 литрови български дъбови бъчви. С първо място и златен медал е отличено червено сухо вино от „Каберне Совиньон“ на потребителски конкурс – дегустация, в категория „Червени вина“. В посещението е включена дегустация, а по желание могат да се закупят вина.
В 16.30 ч. отпътуване за София. Пристигане в София на пл. Руски паметник около 18.30 ч.

Цена: 60 лв.

Цената включва: транспорт с лицензиран и категоризиран автобус; входни такси и беседи с местен екскурзовод в описаните три стари къщи; обяд в механа „Водопада“ по специално тристепенно меню, с включена 1 напитка /алкохолна или безалкохолна/; такса дегустация във винарна „Трагата“; туристическа медицинска застраховка; водач – екскуровод от агенцията;

Цената не включва: лични разходи

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията 40. Краен срок за уведомяване на туристите, ако не е набран този брой: 7 дни преди пътуването.

За пътуването не се изискват допълнителни имунизации или хигиенни предпазни мерки.

Селена Тур е лицензиран туроператор с удостоверение за регистрация № 03709.
Селена Тур ООД е застрахована в ЗАД „ДаллБогг:Живот и Здраве“ АД
със застрахователна полица № 0800004029/20.06.2018 валидна до 22.07.2019

 
Направи заявка по тази оферта:
Дати на пътуване:
Име, Фамилия:
Брой туристи:
Тел. за връзка:
E-Mail:
Забележки:
Моля въведете текста в картинката: