МОСКВА и САНКТ ПЕТЕРБУРГ

август 28, 2018 in -Чужбина, 2019, Актуално, Година, Дестинация, Месец, Русия, Самолет, Транспорт, Юли, Юни

Print Friendly, PDF & Email

МОСКВА и САНКТ ПЕТЕРБУРГ

7 - 14 юни, 5 - 12 юли, 12 - 19 юли 2019

2490 лв.

       

Екскурзия до Москва и Санкт Петербург

7 – 14 юни – няма места,

5 – 12 юли – няма места,

12 – 19 юли  – последни 4 места, на цена 2.590 лева

Програма на екскурзията

 

1. ден –Отпътуване за Москва от летище София и настаняване в хотела

 

Отпътуване за Москва от летище София – терминал 2 с полет на “България Ер” в 15.10 ч. Кацане на летище “Шереметиево” в 19.05 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

 

2. ден –Панорамна обиколка на Москва, посещение на двореца и величествения Ермитаж.

 

Закуска. От 08.30 ч. панорамна автобусна обиколка на Москва – улица “Тверская” Кметството; Държавната дума (Руския парламент); Любянския площад; крайбрежната улица, покрай стената и кулите на Кремъл, храма на Христос Спасител (кратка спирка и разглеждане на най-големия храм в Русия, посветен на победата над Наполеон, препостроен през 2000 г.); “Воробьови гори” – един от “седемте хълма” на Москва, където е разположен Московският държавен университет; по “Кутузовски проспект” и “Садовое кольцо” до Парка на победата (“Поклонная гора”). Следобед – отпътуване за Кусково – имение, на 18 км от Москва.

 

Посещение на Двореца, парка и един от павилионите. Имението е собственост на благородническата фамилия Шереметиеви, един от най-знатните родове в Русия, притежавал милиони акра земя. Из градините във френски стил са пръснати сгради, представляващи основните стилове в европейската архитектура – холандският дом, италианската вила, пещерата и изключителният Ермитаж, където според последните тенденции във вътрешния дизайн по онова време, масите са снабдени с повдигателни механизми, които от партера ги преместват до трапезарията на втория етаж. Най-интересното в имението е дворецът, украсен с величествено стълбище и портик, наподобяващ тези на гръцките храмове. Дворецът е бил предназначен предимно за организиране на екстравагантни балове – подовете с паркет, позлатата на стените и кристалните полилеи на разкошната Бяла зала свидетелстват за това великолепие. Връщане в хотела около 19.00 ч. Вечеря. Нощувка.

3. ден – Свободен ден в Москва или по желание целодневна екскурзия с автобус и посещение на двореца в Царицино

 

Закуска. Свободен ден в Москва. Самостоятелно посещение на музеи.

 

По желание: Целодневна екскурзия с автобус и включен обяд с посещение на два обекта – двореца Царицино от времето на Екатерина Велика и парка /разходка с електрическо влакче в едната посока/, както и двореца в Коломенское – първия дървен дворец на Романови, единствен по рода си в Русия. Разходка в парка и посещение на красивата църква, построена в село Коломенское, на Москва-река през 1532 година. Легендата свързва строителството на Храма с раждането на дългоочаквания син на Василий III – Иван Грозни. Връщане в хотела привечер. Вечеря. Нощувка.

 

4. ден –Пешеходен ден в Москва, пешеходна разходка на Червения площад, посещение на Музея на Ленин и други забележителности

 

Закуска. Пешеходен ден в Москва. В 08.30 ч. излизане от хотела. Отиване до станция на метрото: разходка из 3-4 от най-красивите станции на Московския метрополитен (архитектурни шедьоври с множеството си картини, мозайки, мрамори) и излизане от метрото на станция до Червения площад. Пешеходна разходка на Червения площад – символ на Москва и на Русия – разглеждане на сградата на ГУМ (един от най-големите магазини в Европа, построен през 1890 г.), до храма „Св. Василий Блажени” (известен като Покровски събор, в руски стил от 16. век, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО), Мавзолея на Ленин, Държавния исторически музей. Пешеходна екскурзия из Кремъл (старата крепост на Москва, създадена през 12. век) с посещение на два от съборите – Архангелски и Успенски. Посещение на Оръжейната палата – част от историческото наследство на Русия. След това посещение на Болшой театър – обширна разходка из сградата, запознаване с необикновената история, разглеждане на интериорите, императорската ложа, царственото фоайе. Свободно време. Връщане в хотела с метро. Вечеря. Нощувка.

 

5. ден –Отпътуване за Санкт Петербург, посещение на Петропавловската крепост. По желание Нощен Петербург

 

Закуска. Напускане на хотела след закуска. Отпътуване за Ленинградската гара и след това за Санкт Петербург с високоскоростен влак: „Сабсан“ или „Невски експрес“. Пристигане около 13.00 ч. в Санкт Петербург. Посрещане на Московската гара в Санкт Петербург от местен екскурзовод. Качване в автобус с багажа и начало на панорамна автобусна обиколка на града: по Невски проспект, Зимния дворец, паметникът на Петър I, Адмиралтейството, Исаакиевския събор, по крайбрежните улици, Лятната градина, Марсово поле … Посещение на Петропавловската крепост – влизане в крепостта и посещение на църквата с гробовете на всички велики царе от Петър Първи до последния Романов. На различни места се правят кратки спирки за снимки. Обиколката е около 4 – 5 часа. След това настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

По желание: Нощен Петербург — разходка с кораб за вдигането на мостовете по река Нева.

6. ден – Екскурзия до Петерхоф

 

Закуска. От 10:30 ч. до 17:30 ч. екскурзия до Петерхоф — разходка в парка («руския Версай»), водните каскади, морския канал, фонтаните «Адам» и «Ева», Монплезир и т.н. Свободно време. Отпътуване за Царско село (град Пушкин) с посещение на Екатерининския дворец (официалната императорска резиденция), сравняван по красота и блясък с най-изисканите дворци в Западна Европа по това време – прочутата Кехлибарена стая, изящните колекции от картини, гоблени и скулптури,изтънчения интериор. Разходка в парка. Връщане в Санкт Петербург. Вечеря. Нощувка.

 

7. ден -Разходка с кораб по каналите на река Нева, посещение на Ермитажа

 

Закуска. От 10.00 ч. разходка с кораб по каналите на река Нева. От 12:00 ч. до 15:00 ч. посещение на Ермитажа (Зимния дворец) – Парадния вход с изобилието от огледала, гоблени и изящни позлатени фигури; красиво декорираните зали, ценните картини, скулптури и музейни експонати от времето на Петър I до наши дни. След 15.00 ч. свободно време, възможност за самостоятелно посещение на музеи – Исаакиевския събор или Руския музей, музея „Спас на крови“, разходка по Невски проспект. Самостоятелно връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

8. ден –Отпътуване за Москва със скоростен влак, при възможност посещение на парка ВДНХ

 

Закуска. Около 07.30 ч. трансфер от хотела до Московската гара. Отпътуване за Москва със скоростен влак. Пристигане в Москва ранен следобед. Трансфер от Ленинградската гара до летище Шереметиево с кратка спирка по пътя за обяд и при подходящо време около 2 часа посещение на парка ВДНХ и разходка с разглеждане на възстановените изложбени палати. Пристигане на летище Шереметиево около 17.00 ч. Полет до България в 19.10 ч. Кацане на летище София, терминал 2 около 22.30 ч.

 

Цена: 2490 лв. / на човек при настаняване в стая двойка

Доплащане за единична стая 460 лв.

За деца до 12 г. – 10 % отстъпка

Важно: Цената важи до 31.12.2018 г. След тази дата цената е 2590 лв.

 

Цената включва:

 

двупосочен самолетен билет София – Москва – София с включени летищни такси, билети за влака Москва – Петербург „Сапсан“ или „Невский експрес“ отиване и връщане;

 

4 нощувки със закуски и вечери в хотел **** в Москва;
3 нощувки със закуски и вечери в хотел*** в Санкт Петербург;
трансфери от/до летището в Москва и от/до гарите в Москва и Санкт-Петербург;
екскурзоводско обслужване по маршрута с местни екскурзоводи на български език;
панорамни туристически обиколки с автобус и пешеходни на Москва, Санкт Петербург;
посещение на Кремъл с 2 от съборите и Оръжейната палата;
посещение на Болшой театър;
посещение на двореца в Кусково;
посещение на Eрмитажа, Петропавловската крепост, парка в Петерхов, Екатерининския дворец в Пушкин /Царско село/ с включени входни билети;
дневна разходка по каналите на река Нева с корабче;
туристическа медицинска застраховка с покритие 30 000 евро;
водач от туристическата агенция по време на цялото пътуване

 

Цената не включва:

 

цената на руска виза (120 лв.);
целодневна екскурзия с включен обяд до дворците и парковете в Царицино и Коломенское – 98 лв. /50 евро/ – заявка и заплащане в офиса;
разходка с кораб „Нощен Петербург“ – около 20 евро /заплаща се в рубли на място/;
застраховка “Отмяна на пътуване” в Алианц – България;
лични разходи.

 

Групата е от 16 до 26 туристи. Пътуването е гарантирано.

 

За пътуването до Русия е необходима виза и задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане. Документи за виза: 2 снимки, формуляр от посолството на Русия (дава се в офиса на фирмата), международен паспорт.

 

За пътуването не се изискват допълнителни имунизации или хигиенни предпазни мерки.

 

Заплащане: първа вноска – 800 лв.

 

Доплащане до 60 дни преди пътуването. При доплащането се предоставят и документите за виза.

 

Условия за анулации:

 

1. При отказ до 60 дни преди датата на пътуването се удържа 50 % от цената на самолетния билет.
2. При отказ до 30 дни преди датата на пътуването се удържа депозита.
3. При отказ до 20 дни преди датата на пътуването се удържа 50 % от общата цена.
4. При отказ до 10 дни преди датата на пътуването се удържа пълната сума – 100%.

Разгледайте и другите ни екскурзии в Русия

 

 
Направи заявка по тази оферта:
Дати на пътуване:
Име, Фамилия:
Брой туристи:
Тел. за връзка:
E-Mail:
Забележки:
Моля въведете текста в картинката: