Русия: Златния пръстен – зимна приказка на шейна

юли 30, 2018 in -Чужбина, 2019, Актуално, Година, Месец, Русия, Самолет, Транспорт, Януари

Print Friendly, PDF & Email

Русия: Златния пръстен – зимна приказка на шейна

18 - 25 януари 2019

2590 лв.

 

  

ЗИМНА ПРИКАЗКА НА ШЕЙНА – ПРОЧУТИЯ КОНСКИ ВПРЯГ „РУСКА ТРОЙКА“ ИЛИ ВПРЯГ С ЕЛЕНИ

Великите руски градове

Москва – Владимир – Суздал – Кострома – Ярославъл – Ростов Велики – Сергиев Посад

Програма на екскурзията Руска снежна приказка в „Златния пръстен“

 

1. ден – Пътуване за Москва и трансфер до хотела

 

Отпътуване за Москва от летище София – терминал 2 с полет на “България Ер” в 15.10 ч. Кацане на летище “Шереметиево” в 19.05 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

 

2. ден – Пристигане в град Владимир и панорамна обиколка на града

 

Закуска. В 08.30 ч. отпътуване за град Владимир – панорамна обиколка на града с местен екскурзовод. Окончателното си утвърждаване и последвалата го слава град

 

Владимир дължи на великия княз Андрей Юриевич Боголюбски. Той чувства Североизточна Рус много по-удобна за изграждането на силна държава, отколкото отслабения от безкрайни междуособици Киев. В началото на ХII век градът вече търгува с Киев, Смоленск, Чернигов, Галич, Волжка България, с Юга и Кавказ. Затова княз Андрей пренася тук от Киев и едно от най-големите светини на руската земя: иконата на Владимирската Света Богородица, а след смъртта на баща си – Юрий Долгорукий в 1157 г. премества столицата на Русия от Киев във Владимир. Укрепления заобикаляли не само централната част на града – Кремъл, но и всички постройки на града, населени от занаятчии, земеделци, селяни и търговци. Град Владимир е обединителен център на руските земи.

Разглеждане на Успенската и Дмитриевската църкви от 12 век. Разходка в централната част на града. Привечер отпътуване за град Суздал /40 км/. Пристигане около 19.00 ч. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

 

3. ден – Обиколка на Суздал с местен екскурзовод

 

Закуска. В 09.00 ч. – обиколка на Суздал с местен екскурзовод – град-резерват под защитата на ЮНЕСКО, средновековната столица на мощното Ростовско – Суздалско княжество в Киевска Рус. На площ от девет квадратни километра са расположени пет манастира, около тридесет църкви и храмове и 14 камбанарии. Най-важните: Спасо-Ефимиевския манастир; Суздалският Кремъл, Рождественският събор и църквата Борис и Глеб в село Кидекша, на пет километра от центъра. Градът е основан през 1024 г. В началото на 12 в. е център на Ростовско – Суздалското княжество. От 1157 г., след преместването на столицата във Владимир, княжеството започва да се нарича Владимирско – Суздалско. От средата на 13 в. Суздал е столица на самостоятелното Суздалско княжество. Посещение на Спасо-Ефимиевския манастир и музея на “дървената архитектура” под открито небе – къщи, църкви, кладенец…. Свободно време за сувенири, разходка и да усетите атмосферата на този град-музей. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

4. ден –Пристигане в Кострома – панорамна обиколка на града – посещение на Богоявленския манастир

 

Закуска. В 09.00 ч. отпътуване за Кострома – един от бисерите на Златния пръстен, на река Волга. Пристигане около 12.00 ч. Панорамна обиколка на града и посещение на Ипатиевския манастир „Света Троица“, наречен „люлката на Романови“. Посещение на Богоявленския манастир, търговските редове /магазини/, площада с паметника на Иван Сусанин. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

 

5. ден –Свободен ден в Кострома, при възможност посещение на ферма за кучета, подготвени за кучешки впрягове

 

Закуска. Свободен ден в Кострома за разходка, посещение на фабриката за ленени изделия с възможност за закупуване. При възможност посещение на ферма за кучета, подготвени за кучешки впрягове, ферма за елени или „разходка“ и препускане с коне – прочутата „Руска тройка“. Да усетим духа и настроението на истинската Русия. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

6. ден – Пристигане в Ярославъл

 

Закуска. В 09.00 ч. Отпътуване за Ярославъл, град на река Волга. Пристигане около 11.00 ч. Крайбрежната улица на Ярославъл е една от най-красивите в Поволжието. Тук се намират старинни търговски къщи, храмове и музеи. На улицата са посадени липи и затова най-доброто време за разходки е юни и юли, когато липата цъфти. Алеята отвежда към една белоснежна беседка, построена в средата на 19 век. Белите й колони се виждат от реката отдалече. Това е истинска архитектурна перла – емблема на Ярославъл. Най-старото съоръжение в Ярославъл е Спасо-Преображенската събор, издигнат през 16.век върху основите на първоначална постройка от 13.век. Именно оттук през 1612 г. земското опълчение на Кузма Минин и Дмитрий Пожарски се отправя за освобождаване на Москва. В богатата библиотека е открит през 1790-те препис на древноруската поема „Слово за полка Игорев“ /Слово о полку Игореве/. Други известни храмове в града са: ансамбъл в Коровницка слобода – 2 църкви (топъл храм „Владимирска божия майка“ и студен храм „Иоан Златоуст“) с камбанария; църква „Иоан Предтеча“ от 17 век; ансамбъл Толгски манастир – с катедрала и уникална кедрова гора от 17 в.; 6 други старинни църкви. Истински бисер на старинната руска архитектура е църквата „Иля пророк“, започната през 1647 и изписана до 1681 г. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

 

7. ден – Отпътуване за град Ростов Велики – Разглеждане на Ростовския Кремъл

 

Закуска. В 08.30 ч. отпътуване за град Ростов Велики. Около 10.00 ч. пристигане в града. Разглеждане на Ростовския Кремъл с невероятно красивите събори и музеи. Свободно време за обяд. Отпътуване за Сергиев Посад с известния и уникален манастир Троицко-Сергиева лавра /под егидата на ЮНЕСКО/. Късно пристигане. Настаняване в хотел в града. Вечеря. Нощувка.

 

8. ден –Посещение на Троицко-Сергиевата лавра

 

Закуска. Посещение на Троицко-Сергиевата лавра около 2 часа. Около 11.00 ч. Отпътуване за Москва. Директно пристигане на летище Шереметиево около 17.00 ч. Полет до София в 19.10 ч.

 

Кацане на летище София, терминал 2 в 22.30 ч.

Цена: 2590 лева – на човек в двойна стая – група мин.16 туристи

 

Доплащане за единична стая 560 лв.; За деца до 12 г. – 2290 лева

 

Цената включва:

 

– двупосочен самолетен билет София – Москва – София с включени летищни такси и багаж;

– 7 нощувки със закуски и вечери в хотели *** – 1 н. в Москва; 2 н. в Суздал; 2 н. в Кострома; 1 н. в Ярославъл; 1 н. в Сергиев Посад;

– трансфер от/до летището; автобусен транспорт за обиколката на градовете и екскурзоводско

– обслужване по маршрута с местен екскурзовод;

– панорамни туристически обиколки на Москва, Суздал и Владимир; Ярославъл; Кострома;

– билети за музеи и забележителности по програмата;

– туристическа медицинска застраховка за 30 000 евро;

– водач от туристическата агенция

 

Цената не включва:

 

– цената на руска виза (120 лв.);

  • – застраховка “Отмяна на пътуването” при Алианц – България;
  • – лични разходи

 

За пътуването до Русия е необходима виза и задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане. Документи за виза: 2 снимки, формуляр от посолството на Русия (дава се в офиса на фирмата), международен паспорт. За пътуването не се изискват допълнителни имунизации или хигиенни предпазни мерки.

 

Първа вноска – 1000 лв.

 

Доплащане до 20.11.2018 г.

 

Важно! Групите са гарантирани и потвърдени. При по-малко туристи също се пътува с малък бус и местен екскурзовод.

 

Цената при по-малко от 10 туристи се увеличава с 10 % – това се обявява при доплащането на екскурзията до 20 ноември 2018 г.

 

Условия за анулации:

 

1. При отказ до 60 дни преди датата на пътуването се удържа 50 % от цената на самолетния билет.
2. При отказ до 30 дни преди датата на пътуването се удържа депозита.
3. При отказ до 20 дни преди датата на пътуването се удържа 50 % от общата цена.
4. При отказ до 10 дни преди датата на пътуването се удържа пълната сума – 100%.

Селена Тур е лицензиран туроператор с удостоверение за регистрация № 03709.
Селена Тур ООД е застрахована в ЗАД „ДаллБогг:Живот и Здраве“ АД
със застрахователна полица № 0800004029/20.06.2018 валидна до 22.07.2019

 

 

 

Направи заявка по тази оферта:
Дати на пътуване:
Име, Фамилия:
Брой туристи:
Тел. за връзка:
E-Mail:
Забележки:
Моля въведете текста в картинката: