Москва и “Златния пръстен”

юни 3, 2019 in -Чужбина, 2019, Август, Актуално, Година, Дестинация, Месец, Русия, Самолет, Транспорт

Print Friendly, PDF & Email

Москва и “Златния пръстен”

2 - 9 август 2019 г.

2670 лв.

Москва и „Златния пръстен“

Сергиев Посад – Ростов Велики – Ярославъл – Кострома –

Суздал – Владимир

                              

       2 – 9 август 2019 г. 8 дни – 7 нощувки

1. ден – Отпътуване за Москва от летище София – терминал 2 с полет на “България Ер” в 15.10 ч. Кацане на летище “Шереметиево” в 19.05 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

2. ден – Закуска. От 08.30 ч. панорамна автобусна обиколка на Москва – улица “Тверская” Кметството; Държавната дума (Руския парламент); Любянския площад; крайбрежната улица, покрай стената и кулите на Кремъл, храма на Христос Спасител (кратка спирка и разглеждане на най-големия храм в Русия, посветен на победата над Наполеон, препостроен през 2000 г.); “Воробьови гори” – един от “седемте хълма” на Москва, където е разположен Московският държавен университет; по “Кутузовски проспект” и “Садовое кольцо” до Парка на победата (“Поклонная гора”). Следобед – отпътуване за Кусково – имение, на 18 км от Москва. Посещение на Двореца, парка и един от павилионите. Имението е собственост на благородническата фамилия Шереметиеви, един от най-знатните родове в Русия, притежавал милиони акра земя. Из градините във френски стил са пръснати сгради, представляващи основните стилове в европейската архитектура – холандският дом, италианската вила, пещерата и изключителният Ермитаж, където според последните тенденции във вътрешния дизайн по онова време, масите са снабдени с повдигателни механизми, които от партера ги преместват до трапезарията на втория етаж. Най-интересното в имението е дворецът, украсен с величествено стълбище и портик, наподобяващ тези на гръцките храмове. Дворецът е бил предназначен предимно за организиране на екстравагантни балове – подовете с паркет, позлатата на стените и кристалните полилеи на разкошната Бяла зала свидетелстват за това великолепие. Връщане в хотела около 19.00 ч. Вечеря. Нощувка.

3. ден – Закуска. Пешеходен ден в Москва. В 08.30 ч. излизане от хотела. Отиване до станция на метрото: разходка из 3-4 от най-красивите станции на Московския метрополитен (архитектурни шедьоври с множеството си картини, мозайки, мрамори) и излизане от метрото на станция до Червения площад. Пешеходна разходка на Червения площад – символ на Москва и на Русия – разглеждане на сградата на ГУМ (един от най-големите магазини в Европа, построен през 1890 г.), до храма „Св. Василий Блажени” (известен като Покровски събор, в руски стил от 16. век, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО), Мавзолея на Ленин, Държавния исторически музей. Пешеходна екскурзия из Кремъл (старата крепост на Москва, създадена през 12. век) с посещение на два от съборите – Архангелски и Успенски. Посещение на Оръжейната палата – част от историческото наследство на Русия. Свободно време. Връщане в хотела с метро. Вечеря. Нощувка.

4. ден – Закуска. В 09.00 ч. отпътуване за Сергиев Посад с известния и уникален манастир Троицко-Сергиева лавра /под егидата на ЮНЕСКО/. Посещение на Троицко-Сергиевата лавра около 2 часа. Около обяд отпътуване за град Ростов Велики. Разглеждане на Ростовския Кремъл с невероятно красивите събори и музеи. Отпътуване за Ярославъл. Настаняване в хотел в града. Вечеря. Нощувка.

5. ден – Закуска. Панорамна обиколка на Ярославъл – Успенския събор, църквата Пророк Илия, Спасо-преображенския манастир. Отпътуване за Кострома. Посещение на Ипатиевския манастир. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

6. ден Закуска. В 09.00 ч. – отпътуване за Суздал, град-резерват под защитата на ЮНЕСКО, средновековната столица на мощното Ростовско – Суздалско княжество в Киевска Рус. На площ от девет квадратни километра са расположени пет манастира, около тридесет църкви и храмове и 14 камбанарии. Най-важните: Спасо-Ефимиевския манастир; Суздалският Кремъл, Рождественският събор и църквата Борис и Глеб в село Кидекша, на пет километра от центъра. Градът е основан през 1024 г. В началото на 12 в. е център на Ростовско – Суздалското княжество. От 1157 г., след преместването на столицата във Владимир, княжеството започва да се нарича Владимирско – Суздалско. От средата на 13 в. Суздал е столица на самостоятелното Суздалско княжество. Посещение на Спасо-Ефимиевския манастир и музея на „дървената архитектура“ под открито небе – къщи, църкви, кладенец … Свободно време за сувенири, разходка и да усетите атмосферата на този град-музей. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

7. ден – Закуска. Напускане на хотела след закуска. В 08.30 ч. отпътуване за град Владимир. Окончателното си утвърждаване и последвалата го слава град Владимир дължи на великия княз Андрей Юриевич Боголюбски. Той чувства Североизточна Рус много по-удобна за изграждането на силна държава, отколкото отслабения от безкрайни междуособици Киев. В началото на ХII век градът вече търгува с Киев, Смоленск, Чернигов, Галич, Волжка България, с Юга и Кавказ. Затова княз Андрей пренася тук от Киев и едно от най-големите светини на руската земя: иконата на Владимирската Света Богородица, а след смъртта на баща си – Юрий Долгорукий в 1157 г. премества столицата на Русия от Киев във Владимир. Укрепления заобикаляли не само централната част на града – Кремъл, но и всички постройки на града, населени от занаятчии, земеделци, селяни и търговци. Град Владимир е обединителен център на руските земи. азглеждане на Успенската и Дмитриевската църкви от 12 век. Разходка в централната част на града. Отпътуване за Москва. Пристигане вечерта. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

8. ден – Закуска. Целодневна екскурзия с автобус и включен обяд с посещение на два обекта – двореца Царицино от времето на Екатерина Велика и парка /разходка с електрическо влакче в едната посока/, както и двореца в Коломенское – първия дървен дворец на Романови, единствен по рода си в Русия. Разходка в парка и посещение на красивата църква, построена в село Коломенское, на Москва-река през 1532 година. Легендата свързва строителството на Храма с раждането на дългоочаквания син на Василий III – Иван Грозни.Около 11.00 ч. Отпътуване за Москва. Директно пристигане на летище Шереметиево около 17.00 ч. Полет до София в 19.10 ч. Кацане на летище София, терминал 2 в 22.30 ч.


Цена: 2670 лв. / на човек при настаняване в стая двойка

Доплащане за единична стая 460 лв.; За деца до 12 г. – 10 % отстъпка

Цената включва: двупосочен самолетен билет София – Москва – София с включени летищни такси; автобусен транспорт за обиколката на градовете, извън Москва; 4 нощувки със закуски и вечери в хотел *** в Москва; 3 нощувки със закуски и вечери в хотели *** в Ярославъл, Кострома, Суздал; трансфери от/до летището в Москва; екскурзоводско обслужване по маршрута с местен екскурзовод на български език; панорамни туристически обиколки с автобус и пешеходни на Москва, Владимир, Суздал, Ростов Велики, Ярославъл, кострома, Сергиев Посад; посещение на Кремъл с 2 от съборите и Оръжейната палата; посещение на двореца в Кусково; посещение на обектите в другите градове, по програмата с включени входни билети; туристическа медицинска застраховка с покритие 30 000 евро; водач от туристическата агенция по време на цялото пътуване при минимум 15 туристи;

Цената не включва: цената на руска виза ( 120 лв.); целодневна екскурзия с включен обяд до дворците и парковете в Царицино и Коломенское – 98 лв. /50 евро/ – заявка и заплащане в офиса; застраховка “Отмяна на пътуване” в Алианц – България; лични разходи.

Групата е от 12 до 26 туристи. Пътуването е гарантирано.

За пътуването до Русия е необходима виза и задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане.

Документи за виза: 2 снимки, формуляр от посолството на Русия (дава се в офиса на фирмата), международен паспорт.

За пътуването не се изискват допълнителни имунизации или хигиенни предпазни мерки.

Заплащане: първа вноска – 800 лв. до запълване на местата

Доплащане до 39 дни преди пътуването. При доплащането се предоставят и документите за виза.

Условия за анулации:

1. При отказ до 60 дни преди датата на отпътуване се удържа 50 % от стойността на самолетния билет.
2. При отказ до 30 дни преди датата на пътуването се удържа депозита.
3. При отказ до 20 дни преди датата на пътуването се удържа 50 % от общата цена.
4. При отказ до 10 дни преди датата на пътуването се удържа пълната сума – 100%.

Селена Тур ООД е застрахована в ЗАД „ДаллБогг:Живот и Здраве“ АД
със застрахователна полица № 0800004029/20.06.2018 валидна до 22.07.2019

 
Направи заявка по тази оферта:
Дати на пътуване:
Име, Фамилия:
Брой туристи:
Тел. за връзка:
E-Mail:
Забележки:
Моля въведете текста в картинката: