Остров Самотраки

януари 14, 2019 in -Чужбина, 2019, Автобус, Актуално, Вид, Година, Гърция, Дестинация, Месец, Октомври, Септември, Транспорт, уикенди

Print Friendly, PDF & Email

Остров Самотраки

27 - 29 септември и 11 - 13 октомври 2019 г.

250 лв.

 

   

 

1. ден – Отпътуване за Гърция от София от пл-“Руски паметник“ в 07.00 ч. с автобус по маршрут София – Свиленград – Александруполис. Пристигане в града, на пристанището около 13.00 ч. Александруполис /Дедеагач/ означава „старо дърво“. От 1870 г. е изградена ж.п. линията до Одрин, а след това до Солун и Истанбул. Така той става важен пристанищен център на Егейско море.

Отпътуване с ферибот за остров Самотраки. Пътуването с ферибота е около 2 часа. Пристигане на острова. Отпътуване от местното пристанище до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Остров Самотраки – площ 178 кв.км, дължина 17 км. Островът има овална форма, с дължина на бреговата линия 59 км, от тях 35 км плажове, предимно застлани с дребни камъни. Тук е планината Фенгари (1611 м) (от гр.φεγγάρι- Луна), която е най-високото място сред островите в Егейско море (ако се изключат големите острови Евбея и Крит). Името на планината означава „толкова висока, че скрива Луната“. Главният курорт се нарича Терма и се използва още от римско време. Населението е около 2300 души. В Археологическия музей има много находки, намерени в светилището, както и копие на известната статуя Нике от Самотраки, висока 2,75 м, чийто оригинал се намира в Лувъра.

2. денЗакуска. Целодневна обиколка на острова /с автобус и пешеходна/, в зависимост от възможностите за придвижване с автобус, поради необикновения терен на острова: стръмни и тесни улици и каменни хълмове и върхове. Възможност за посещение на археологически обекти, свързани с различни светилища от траките и Древна Гърция. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3. ден – Закуска. Отпътуване за пристанището и връщане с ферибот в Александруполис. Кратка разходка в централната част, покрай пристанището на града и отпътуване за България по обратния път: Александруполис – Свиленград – София. Пристигане в София на пл. „Руски паметник“ около 22.00 ч.

Цена: 250 лв. /на човек в двойна стая/ Няма възможност за самостоятелно настаняване.

Цената включва: транспорт с лицензиран и категоризиран автобус; гранична такса; магистрални такси; 2 нощувки със закуски и 2 вечери в хотели**/*** на о-в Самотраки; обиколка на острова – с автобус и пешеходна; билети за ферибот в двете посоки, такса ферибот за автобуса в двете посоки; туристическа медицинска застраховка; водач – екскурзовод от туристическата агенция;

Цената не включва: входни такси в посещаваните обекти; лични разходи;

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40. Краен срок за уведомяване на туристите, ако не е набран този брой: 7 дни преди датата на пътуване.

За пътуването до Гърция е необходима валидна българска лична карта.

При пътуване на лица под 18 години без придружител те се нуждаят от декларация за родителско съгласие за напускане на България, нотариално заверена и подписана и от двамата родители. За пътуването не се изискват допълнителни имунизации или хигиенни предпазни мерки.

 

Направи заявка по тази оферта:
Дати на пътуване:
Име, Фамилия:
Брой туристи:
Тел. за връзка:
E-Mail:
Забележки:
Моля въведете текста в картинката: