Гърция: Едеса – Флорина – малкото Преспанско езеро и о-в Св. Ахил

ноември 14, 2018 in -Чужбина, 1-дневни и уикенди, 2019, Автобус, Година, Гърция, Дестинация, Месец, Ноември, Транспорт

Print Friendly, PDF & Email

Гърция: Едеса – Флорина – малкото Преспанско езеро и о-в Св. Ахил

9 -10 ноември 2019

149 лв.

 

 

    

 

     

 

 

 

 Едеса.

1. ден – Отпътуване за Гърция от София от Руски паметник в 07.00 ч. с автобус по маршрут София – ГКПП Кулата – Промахон – Едеса. Около 13.00 ч. пристигане в Едеса. Градът е с население 25 000 д. и е столица на префектура Пела в област Македония. От 13.00 до 15.00 ч. разглеждане на града: парка с красивите водопади, централната улица. Кафе-пауза. В 15.30 ч. отпътуване за град Флорина (Лерин), изходен пункт за Малкото Преспанско езеро. Пристигане в града. Настаняване в хотела. Вечерна разходка в централната част по търговските улици и възможност за вечеря в местни традиционни заведения. Нощувка.

 

 Малкото Преспанско езеро.

2. денЗакуска. В 08.30 ч. отпътуване за Лимни Микри Преспа /малкото Преспанско езеро/ и остров “Св. Ахил” – останките от средновековния град Преспа, построен от цар Самуил през Х век. Посещение на голямата базилика “Св. Ахил”, където през 1965 г. е открита семейната гробница на Самуиловия род, както и самия гроб на цар Самуил. Малкото Преспанско езеро се намира в западната част на географската област Македония. Днес по-голямата част от него е част от територията на Гърция, а малка част попада в пределите на Албания.
В 11.30 ч. отпътуване за България. Кратка спирка в района на Пела (Πέλλα) – столицата на Древна Македония от края на V в. пр.н.е. до средата на ІІ в. пр.н.е., както и родно място на Филип ІІ Македонски и Александър Македонски. По желание: разглеждане на археологическите разкопки — около 1 час или свободно време. В 15.00 ч. продължаване за България. Пристигане в София на Руски паметник около 22.0 ч.

 

 

Цена: 149 лв. /на човек в двойна стая/
Доплащане за единична стая – 30 лв.

Цената включва:

 • транспорт с лицензиран и категоризиран автобус;
 • гранична такса;пътни такси;
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** във Флорина;
 • туристическа медицинска застраховка;
 • водач – екскурзовод от туристическата агенция.

 

Цената не включва:

сити такса – 1.50 евро на човек

 • входни такси в посещаваните обекти;
 • лични разходи
 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40. Краен срок за уведомяване на туристите, ако не е набран този брой: 7 дни преди датата на пътуване.
  За пътуването до Гърция е необходима валидна българска лична карта. При пътуване на лица под 18 години без придружител те се нуждаят от декларация за родителско съгласие за напускане на България, нотариално заверена и подписана и от двамата родители.
  За пътуването не се изискват допълнителни имунизации или хигиенни предпазни мерки.

 

Снимки: Daniel Enchev, Dimitra Tsav, Fingalo, Мико, Pvasiliadis, Marsyas

 

 
Направи заявка по тази оферта:
Дати на пътуване:
Име, Фамилия:
Брой туристи:
Тел. за връзка:
E-Mail:
Забележки:
Моля въведете текста в картинката: