Словения – Италия – Хърватия / 5 дни

декември 20, 2018 in -Чужбина, 2019, Автобус, Актуално, Година, Дестинация, Италия, Месец, Септември, Словения, Транспорт, Ученически, Хърватия

Print Friendly, PDF & Email

Словения – Италия – Хърватия / 5 дни

20 - 24 септември 2019

390 лв.

 

1. ден –  София – Ниш – Белград – Загреб – Любляна

Отпътуване от София пл. „Руски паметник“ за Словения в 06.00 ч. по маршрут София – ГКПП „Калотина“ – Ниш – Белград – Загреб – Любляна. Пристигане в Любляна късно вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.

2. ден – Любляна – панорамна обиколка. Лидо ди Йезоло

Закуска. Панорамна пешеходна обиколка на централната част на Любляна: централният площад с красивото „Тримостовие“ по бреговете на река Любляница; Стария средновековен град с Кметството; Конгресния площад с уникалния му архитектурен комплекс. Около 11.00 ч. отпътуване за Италия. Пристигане в Лидо ди Йезоло, курортно селище, разположено на Венецианската лагуна около 16.00 ч. Настаняване в хотела, при възможност преди 14.00 ч. Свободно време за разходка. Вечеря. Нощувка.

3. ден –Венеция – островите Мурано и Бурано

Закуска. Целодневна екскурзия до Венеция – автобус до Пунта Сабиони. Кораб до Венеция и островите Мураноизвестен с венецианското стъкло и Бураноизвестен с изящните дантели. Разглеждане на Венеция: площада и базиликата Сан Марко, моста Риалто, двореца на Дожите. Връщане в хотела в Лидо ди Йезоло по обратния път с кораб и автобус около 19.30 ч. Вечеря. Нощувка.

4. ден –Аквилея – Загреб

Закуска. В 09.00 ч. отпътуване за Аквилея – някога втори по големина град в Римската империя и основно пристанище на Адреатическо море, днес той се е превърнал в малко село с впечатляващи руини. Посещение на останките от римски сгради и на Катедралата „Възнесение на Св. Богородица“ с прекрасни римски мозайки от IV век от новата ера. Разглеждане на историческите обекти от 10.30 до 12.00 ч. Отпътуване за Загреб – столицата на Хърватия. Пристигане в Загреб около 17.00 ч. Панорамна пешеходна разходка в Стария град с бароковите сгради от 18-19в., Катедралата, крепостните стени, новия град с красивите съвременни сгради и фонтана на влюбените. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

5.ден –  Закуска. В 08.30 ч. отпътуване за България с кратки спирки по пътя. Пристигане в София на пл. Руски паметник вечерта около 20.30 ч.

ЦЕНА: 390 лева /деца до 12 г. ползват 30% отстъпка/

Доплащане за единична стая 130 лв.

Цената включва: транспорт с лицензиран и категоризиран автобус; пътни и магистрални такси; 1 нощувка със закуска в хотел**/*** в Любляна; 3 нощувки със закуски и вечери в хотел *** в курорта Лидо ди Йезоло и Загреб; туристическа медицинска застраховка; водач-екскурзовод от туристическа агенция “Селена Тур” по време на пътуването;

Цената не включва: екскурзия до Венеция с отиване до островите Бурано и Мурано /автобус и кораб/ – 30 евро (мин. 25 записани); входни такси за посещаваните обекти на съответните екскурзии – около 20 евро /Двореца на дожите и мозайките в Аквилея/; лични разходи.

Пътуването с автобус се осъществява при набиране на минимален брой от 40 пълно плащащи туристи.

Срокът за уведомяване при ненабиране на необходимия брой е 20 дни преди пътуването.

За пътуването е необходима валидна лична карта. При пътуване на лица под 18 години без придружител, те се нуждаят от декларация за родителско съгласие за напускане на България, нотариално заверена и подписана и от двамата родители (при пътуване с единия – от отсъстващия родител) и копие от акт за раждане.

За пътуването не се изискват допълнителни имунизации или хигиенни предпазни мерки.

Селена Тур ООД е застрахована в ЗАД „ДаллБогг:Живот и Здраве“ АД
със застрахователна полица № 0800004029/20.06.2018 валидна до 22.07.2019

 
Направи заявка по тази оферта:
Дати на пътуване:
Име, Фамилия:
Брой туристи:
Тел. за връзка:
E-Mail:
Забележки:
Моля въведете текста в картинката: