Трън – ждрелото на р. Ерма – Власинско езеро /Сърбия/

май 15, 2019 in -Чужбина, 1-дневни и уикенди, 2019, Автобус, Актуално, България, Вид, Година, Еднодневни, Месец, Ноември, Сърбия, Транспорт

Print Friendly, PDF & Email

Трън – ждрелото на р. Ерма – Власинско езеро /Сърбия/

16 ноември

25 лв.

Отпътуване в 07.30 ч. от Руски паметник по маршрут: София – Перник – Брезник – Трън – ждрелото на р. Ерма. Пристигане около 09.00 ч. Разходка по екопътеката /около 1 час – препоръчваме удобни обувки/. Посещение на скалния параклис “Св. Петка”.

Посещение на Музея на киселото мляко в с. Студен извор – родната къща на д-р Стамен Григоров, който през 1905 г. за пръв път описва млечнокиселия микроорганизъм, наречен “Лактобацилус булгарикус”.
В
12.00 ч. – отпътуване за Сърбия. Преминаване на граничния пункт Стрезимировци. Пристигане в района на Власинското езеро около 13.00 ч.

Време за обяд в един от ресторантите и разходка на открито около езерото. Възможност за ползване на атракциите в езерото.

В 16.00 ч. отпътуване за България. Пристигане в София около 19.30 ч.

Цена: 25 лева

Цената включва:

  • транспорт с лицензиран и категоризиран автобус;

  • пътни и гранична такси;

  • туристическа медицинска застраховка;

  • водач – екскурзовод от туристическата агенция;

Цената не включва:

  • входни такси в посещаваните обекти в България – около 6 лв

  • лични разходи.

Власинското езеро е на 1210 м надморска височина. Тук се среща росянката – единственото хищно растение в Сърбия, което се среща само около Власинското езеро. В езерото се срещат охридска пъстърва, бял амур, шаран и костур. Най-големият уловен амур е бил над 30 кг, а за по-големи се носят само легенди. И като всяко уважаващо себе си езеро с плаващи острови, и Власинското си има легенда за зловещо създание. Казват, че черен „воден“ бик дълги години живеел на дъното на езерото, като излизал само нощем и от време на време изяждал по някоя от кравите на селяните. Накрая на местния ковач му хрумнало как да реши този проблем и наковал рогата на всички крави с пирони. Черният бик излязъл, опитал се да изяде една крава, набол се на пироните и оттогава не се е появявал.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40. Краен срок за уведомяване на туристите, ако не е набран този брой: 5 дни преди датата на пътуване.

За пътуването не се изискват допълнителни имунизации или хигиенни предпазни мерки.

 
Направи заявка по тази оферта:
Дати на пътуване:
Име, Фамилия:
Брой туристи:
Тел. за връзка:
E-Mail:
Забележки:
Моля въведете текста в картинката: