Сърбия / Трън – ждрелото на река Ерма – Власинско езеро

май 15, 2019 in -Чужбина, 1-дневни и уикенди, 2019, Август, Автобус, Актуално, Година, Дестинация, Месец, Сърбия, Транспорт, уикенди, Юни

Print Friendly, PDF & Email

Сърбия / Трън – ждрелото на река Ерма – Власинско езеро

29 - 30 юни; 13 - 14 юли; 3 - 4 август 2019 г.

110 лв.

1. ден – Отпътуване в 09.30 ч. от Руски паметник по маршрут: София – Перник – Брезник – Трън – ждрелото на р. Ерма. Пристигане около 11.30 ч. По желание: разходка по екопътеката /препоръчваме удобни обувки/. Свободно време в Трън за кафе и отдих.

Посещение на скалния параклис “Св. Петка” – в крайградската част на Трън.

Около 14.00 ч. – посещение на Музея на киселото мляко в с. Студен извор – родната къща на д-р Стамен Григоров, който през 1905 г. за пръв път описва млечнокиселия микроорганизъм, наречен “Лактобацилус булгарикус”.
Около 15.30 ч. отпътуване за Сърбия. Преминаване на граничния пункт Стрезимировци. Пристигане в района на Власинското езеро около 17.00 ч. Настаняване в хотела, в близост до езерото. Хотел „Власина“ /Европа/ – 2 звезди – чиста и приятна сграда, просторен ресторант. В 19.30 ч. – вечеря /с жива музика/. Богато меню с неограничен брой напитки. Неограничено време за танци и веселие. Нощувка.

2. денЗакуска. Време за разходка на открито около езерото. Възможност за ползване на атракците в езерото – разходка с лодка /цена 5 лв./. Възможност за обяд в ресторанта на хотела. В 13.00 ч. отпътуване за България. Пристигане в София около 18.30 ч.

Цени: 110 лева на човек /при настаняване на двама в стая/
Доплащане за самостоятелна стая 30 лв.

Цената включва: транспорт с лицензиран и категоризиран автобус; гранична такса и паркинг; 1 нощувка, 1 вечеря с включени неограничен брой напитки и жива музика – четиристепенно меню; 1 закуска ; входна такса за музея на киселото мляко; туристическа медицинска застраховка; водач – екскурзовод от туристическата агенция

Цената не включва: лични разходи.

За пътуването не се изискват допълнителни имунизации или хигиенни предпазни мерки.

Власинското езеро е на 1210 м надморска височина. Тук се среща росянката – единственото хищно растение в Сърбия, което се среща само около Власинското езеро. В езерото се срещат охридска пъстърва, бял амур, шаран и костур. Най-големият уловен амур е бил над 30 кг, а за по-големи се носят само легенди. И като всяко уважаващо себе си езеро с плаващи острови, и Власинското си има легенда за зловещо създание. Казват, че черен „воден“ бик дълги години живеел на дъното на езерото, като излизал само нощем и от време на време изяждал по някоя от кравите на селяните. Накрая на местния ковач му хрумнало как да реши този проблем и наковал рогата на всички крави с пирони. Черният бик излязъл, опитал се да изяде една крава, набол се на пироните и оттогава не се е появявал.

Селена Тур е лицензиран туроператор с удостоверение за регистрация № 03709.
Селена Тур ООД е застрахована в ЗАД „ДаллБогг:Живот и Здраве“ АД
със застрахователна полица № 0800004029/20.06.2018 валидна до 22.07.2019

 
Направи заявка по тази оферта:
Дати на пътуване:
Име, Фамилия:
Брой туристи:
Тел. за връзка:
E-Mail:
Забележки:
Моля въведете текста в картинката: