Узбекистан – Перлата на изтока

март 19, 2019 in -Чужбина, 2019, Актуално, Година, Дестинация, Месец, Октомври, Промоция, Самолет, Транспорт, Узбекистан

Print Friendly, PDF & Email

Узбекистан – Перлата на изтока

3 - 11 октомври 2019 г.

3330 лв.

 

София – Ташкент – Ургенч – Хива – Бухара – Самарканд – Ташкент – София

с 2 вътрешни полета!

Отстъпка 170 лв за ранно записване от 01.03 до 31.03.2019!

ЖЕНА ЗА КОМБИНАЦИЯ!

03.10 – 11.10.2019

9 дни/ 8 нощувки / 8 закуски/ 7 вечери / 2 фолклорни програми

Заповядайте на незабравимо пътешествие в Централна Азия!

 

Ден 1/ 03.10.2019 София – Ташкент

Полет от София в 12:30ч с Аерофлот до Москва. Кацане в 15:35ч. Продължение за Ташкент в 20:50ч и кацане в 02:45ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел 5*/4*. Нощувка.

Ден 2/ 04.10.2019 Ташкент

След късна закуска, целодневна туристическа обиколка на Ташкент – един от най-развитите и оживени центрове на Средна Азия. Ще посетим в старата част уникални лабиринти от тесни улички и забележителни исторически паметници като: архитектурния комплекс Хазрет Имам, където се пази най-старият коран в света от VII в., с джамията Тиля Шейх, мавзолея Кафал Шаши и медресето Барак Хан, където се намира най-богатата библиотека на източни ръкописи; медресе Абдулкасим – националното училище на художествените занаяти. По време на обзорна екскурзия ще видим новопостроения парламент; Ташкентския университет; Дворец на Романови; Театъра за опера и балет и др. Пешеходна разходка на площада на Амир Тимур и площада на Независимостта, Вечеря и нощувка в хотела

Ден 3/ 05.10.2019 Ташкент – Ургенч – Хива

След закуска ранно отпътуване за летището в Ташкент за Ургенч с полет на Uzbekistan Airways. (продължителност 1,40 ч) Кацане, посрещане, трансфер до гр. Хива, където се започва пешеходна екскурзия на старата част на града – музей на открито, заобиколен от високи стени с джамии, мавзолеи, минарета и медресета. Посещение на комплекс Ичан Кала – това е първият обект в Узбекистан под егидата на Юнеско. Комплексът впечатлява с 10-метровата си крепостна стена, датираща от XVII в. и с голямото разнообразие от религиозни и светски сгради, намиращи се зад крепостните стени. Ще видим минаре Калта Минор символ на града и единственото минаре, което е покрито изцяло с керамични плочки. Те образуват сложни, разнообразни форми в няколко цвята, като преобладаващите цветове са синьото и зеленото.

Главната петъчна джамия в старата част на Хива. Според арабския географ Мукадаши джамията Джума е строена през 10-и век. Нейните уникални резбовани колони са като истински музей на дърворезбата. Има 213 колони, но е трудно да се намерят една с друга да са еднакви. Това е една уникална сграда без портал, купол, коридори или двор

Разходката предвижда разглеждане на медресето на Амин Кан, мавзолея на Пахлаван Махмуд, минарето на Ислам ходжа и др. Настаняване в хотел 4*/ 3*. Свободно време след обяд.
Вечеря в ресторанта на хотела. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 4/ 06.10.2019 Хива – Бухара (480 км)

След закуска отпътуване продължение на екскурзия в Хива до обяд.

Свободно време до вечерта. Трансфер до летище в Ургенч за Бухара с вечерен полет на Uzbekistan Airways. (продължителност 1,20 ч)

Пристигане в Бухара, трансфер и настаняване в хотела 3*/ 4* Вечеря в ресторанта на хотела и нощувка.

Ден 5/ 07.10.2019 Бухара

След закуска, целодневна туристическа обиколкана града, която включва “Сърцето на Бухара” – архитектурния комплекс Ляби Хауз XVI-XVII в., Мавзолея на Саманидите ІХ-Х в.; цитаделата Арк – център на държавното управление в Бухара през 4 век; джамията Калян с 48 метровото минаре – символ на свещената Бухара от 12 век; Мавзолея Чешма Аюб ХІV в. със свещен извор, от който според легендата е пил вода библейския пророк Йов; медресето на Абдулазиз–Хана; Музея на килимите и др.

Градът е един от най – старите и значими градове на територията на Узбекистан. През своята 2500-годишна история израства до статута на важен търговски и занаятчийски център по Пътя на коприната. Бухара е и важно религиозно средище, посещавано от хиляди последователи на суфизма, които идват на преклонение пред родното място на Бахауддин Накшбанди – създател на една от най – големите суфистки секти. Заради своето богато културно историческо наследство, старата част на града е в Списъка на ЮНЕСКО.

Вечеря в прочутото медресе „Нодир Диван-Беги” с типично узбекска кухня и фолклорна програма. Нощувка.

Ден 6/ 08.10.2019 Бухара- Самарканд (250 км/ 3ч)

След закуска трансфер до жп гара и отпътуване за Самарканд със скоростния влак «SHARK» в първа класа. Пристиганe в Самарканд, основан 700 г. пр н.е. – един от най древните градове на Земята. Повече от две хиляди години градът е бил ключов пункт по Пътя на коприната. Туристическата обиколка започва с посещение на „Регистан” (Пясъчният площад) световноизвестния комплекс от 3 медресета и джамията с позлатен купол; главната джамия Биби Ханъм XVII в. – най-голямата и най-красивата строена някога в Централната Азия в чест на първата съпруга на Тимур, дъщеря на китайския император. След почивка за обяд посещение на спектакъла за историческия костюм «EL MEROSI». Трансфер до хотел 4* и настаняване. Традиционна вечеря в местен ресторант. Нощувка.

Ден 7/ 09.10.2019 Самарканд

Закуска. Продължение на обзорна екскурзия в Самарканд с посещение на архитектурният комплекс Шахи Зинда, така наречения „Град на мъртвите”комплекс от мавзолеи, датиращи главно от ХІV и ХV в. Изключителните шедьоври от теракота, майолика и филигранни облицовки с плочки са били създадени от персийски и азербайджански майстори и заедно представляват образец на керамичното изкуство, останал ненадминат в Централна Азия. Някои от тези най-ранни мавзолеи са били за жените на Тамерлан, за красивата му млада племенница и за неговите сестри. Това, което прави Шахи Зинда прочут е гробницата на Кусам ибн Аббас (Живият цар), братовчед на пророка Мохамед; обсерваторията Улугбек – невероятна конструкция от XV в. за изучаване на небесните тела. Улугбек, внук на Тимур създава през 1437 г. Зиджи Султани от 994 звезди, считан за един от най-добрите звездни каталози, създавани в древността; на гробницата на пророк Даниил, почитан от мюсюлмани, юдеи и християни. Следва дегустация на прочутите местни вина.

След обяд свободно време за самостоятелно разглеждане на града и посещение на прочутия източен пазар СИАБ в историческия център, също една от забележителности на града с която трябва да се запознаете. Вечеря в националния дом «MUBORAK», където ще наблюдаваме Мастер–клас по приготвяне на специално национално ястие „Пилаф” от шеф готвач. Той ще ви разкаже за историята на узбекската кухня . Нощувка.

Ден 8/ 10.10.2019 Самарканд – Ташкент (344 км/ 2,10ч)

Закуска. Посещение на мавзолея “Гур Емир” – гробницата на Амир Тимур, мавзолея Рухабад.

Свободно време до трансфер за жп гара и отпътуване в 17:00ч. за (продължителност 2 ч) Ташкент със скоростният влак «AFROSIAB» в бизнес класа. В 19:00ч. пристигане в Ташкент, трансфер и настаняване в хотел 5* /4*. Вечеря и нощувка.

Ден 9/ 11.10.2019 Ташкент- София

Ранен трансфер за летище и отпътуване в 04:45ч с полет на с Аерофлот. Кацане в 07:05ч. Продължени за София в 08:20ч. Кацане в България в11:35ч. Край на програмата.

 

Група 03.10 – 11.10.2019

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ!

ПАКЕТ
цена на човек в двойна стая

Пакет

Летищни такси

ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО:

3250 лв

250 лв

3 500 лв ->> 3 330 лв

 

*** Цена за дете до 12 г или 3- ти възрастен е по запитване.

Цена включва:

• Самолетен билет София-Ташкент-София на с Аерофлот с чекиран багаж 23 кг и ръчен багаж 10 кг;

• Летищни такси 250 лв към 30.11.2018

(цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет);

• Трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус;
9 нощувки със закуски на блок маса в хотели:

(3 нощувки в Ташкент; 1 нощувка в Хива; 2 нощувки в Самарканд; 2 нощувки в Бухара)

7 вечери;

• фолклорно шоу в „Нодир Диван-Беги” в Бухара;

мастер класс от шеф готвач в националния дом в Самарканд;

• билети със скоростните влакове:

– «AFROSIAB»/ бизнес класa Самарканд- Ташкент;

– «SHARK »/ първа класа Бухара- Самарканд.

• самолетен билет с летищни такси на Uzbekistan Airways”:

за вътрешен полет Ташкент – Ургенч;

– за вътрешен полет Ургенч – Бухара.

Целодневни екскурзии в Ташкент, Хива, Бухара, Самарканд;

• Входни такси за всички посещавани обекти;

• Посещение на винен завод с малък музей и дегустация на вино в Самарканд;
Посещение на спектакъл «EL MEROSI» в Самарканд;

• Местно екскурзоводско обслужване;

• Водач и преводач от България по време на пътуването;

• Съдействие за издаване на туристическа виза в Узбекистан;

• 1 бутилка минерална вода на ден в автобуса;

• Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро;

Цената не включва:

• Туристическа входна виза за Узбекистан – 15 долара (се заплаща на място);

Доплащане за единична стая – 380 лв;

• Доплащане за застраховка ”Помощ при пътуване” на ЗАД “Армеец” за лица над 70 до 80 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове: 20 лв;

• Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при записване;

• Бакшиши: по 3 $ на ден на човек, общо 30$.

Условия за записване:

Копие от задграничен паспорт, попълнен договор и депозит в размер на 1500 лева на човек;

Доплащането до: 3035 дни преди дата на тръгването;

– Предоставяне на всички необходими документи за получаване на виза – 45 дни преди дата на тръгване.

Анулационни условия:

• В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

– При анулация до 90 дни преди датата на пътуване – без неустойка;

– При анулация от 89 до 45 дни преди датата на пътуване се удържа в размер на внесения депозит;

– При анулация от 44 до29 дни преди дата на пътуване – 50 % от общата стойност на пътуването;

– При анулация от 30 дни или неявяване на полет – неустойка 100% от общата цена на пътуването.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна, а именно 100 €/196 лева на билет.

• Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването или по електрона поща с задължително уведомяване по телефона.

Данни за паспортен и визов режим:

– Визата за български граждани се издава и се заплаща при пристигане на

Международно летище в Узбекистан. За кандидатстване е необходимо копие на паспорта

с валидност минимум 6 месеца след приключване на пътуването; попълнен визов

формуляр; служебна бележка от месторабота или учебно заведение на фирмена бланка с името и

адресна компанията, указващо служебна позиция на служителя(на български или английски език)

Агенцията съдейства за подготовката и подаването на документите за виза, не се налага

лично явяване;

– За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето;
– За посещение на Узбекистан няма задължителни ваксини;

Забележка:

Необходим брой за осъществяване на екскурзията: 15/20 туристи.

(при група от 15 до 19 туриста се доплаща – по 100 лв на човек)

В случай, че този брой не бъде набран най – късно 30-35 дни преди дата на тръгване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената.

– Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма;

Цените са изготвени при курс 1USD = 1.68 лв

 
Направи заявка по тази оферта:
Дати на пътуване:
Име, Фамилия:
Брой туристи:
Тел. за връзка:
E-Mail:
Забележки:
Моля въведете текста в картинката: