Йордания

ноември 16, 2018 in -Чужбина, 2019, Актуално, Година, Дестинация, Йордания, Месец, Ноември, Октомври, Самолет, Транспорт

Print Friendly, PDF & Email

Йордания

30 октомври - 6 ноември 2019

1790 лв.

Екскурзия в Йордания


30 октомври – 6 ноември  2019 г.
8 дни – 7 нощувки

 

 

1. ден – Отпътуване в 16.20 ч. от летище София – Терминал 2 с директен полет Ryanair за Акаба. Кацане в Акаба в 19.30 ч. Местно време. Посрещане от представител на фирмата-партньор. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

 

2. ден: Акаба – Малката Петра – пустинята Уади Рум

Закуска. Отпътуване за Уади Рум – „Червената пустиня”, най-красивата в Йордания. При възможност: двучасов 4 х 4 тур в пустинята. Отпътуване и разглеждане на Малката Петра (Ал Бейда) на 8 км от Петра. Отпътуване за Петра. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

3. ден: Петра — целодневна обиколка

Закуска. Целодневна обиколка на Петра – древната столица на Набатея – най-богатата страна в Изтока, която е държала търговията с подправки. Разглеждане на издялания в скалите ”Червен град” – Съкровищницата, царските гробници, жертвените олтари, раннохристиянската базилика. Петра е използвана за декор на филма „Индиана Джоунс и последния кръстоносен поход”. Привечер връщане в хотела в Петра. Вечеря. Нощувка.

 

4. ден: Петра – Мукауир – Ум ал Расас – Мадаба

Закуска. Отпътуване от Петра. Посещение на Мукауир, мястото на обезглавяването на св. Йоан Кръстител. Посещение на Ум ал Расас, част от Световното наследство, известен с великолепните си византийски мозайки и старинни църкви. Отпътуване за Мадаба. Разглеждане на град Мадаба, известен като „Градът на мозайките”: най – ценна е мозаичната карта на Светите земи от 6 век. Настаняване в хотел в Мадаба. Вечеря. Нощувка.

 

5. ден: Мадаба – планината Небо – Бетания – Мъртво море

Закуска. Отпътуване от Мадаба към планината Небо – мястото, откъдето Моисей видял Обетованата земя преди смъртта си. Отпътуване за Бетания – мястото на река Йордан, където според легендите и Библията, Исус бива кръстен от Йоан Кръстител. Посещение на Изворите на Моисей – едно от двете места, за които се вярва, че Моисей посича камъка и потича вода. Отпътуване към най-ниската точка на земята: Мъртво море. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

 

6. ден: Аман – столицата на кралството.

Закуска. Отпътуване за Аман. Посещение на Пещерата на седемте спящи (Raqeem), която е част от византийско гробище и част от днешен мюсюлмански комплекс с джамия. Панорамна обиколка на Аман с автобус. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

 

7. ден: Аман – Ум Каис – Пела – Джераш – Анжара – Аман

Закуска. Отпътуване за Ум Каис, древния гръко-римски град Гадара, свързван с мястото, където Исус пропъжда демоните, обладали един човек, в стадо прасета. Посещение на Пела, стар град, които се споменава в Стария и Новия завет. Свързва се с гоненията на християни от Йерусалим, които намират убежище в този град. Посещение на Джераш (древната Гераса) – гръко-римски град, наричан още „Помпей на Изтока”, поради добре съхранените си останки. Посещение на Анжара. Тук се намира пещерата, в която Исус, учениците му и майка му, Мария, намират подслон. Връщане в хотела в Аман. Вечеря. Нощувка.

 

8. ден: Аман – Акаба

Закуска. Отпътуване от Аман за Акаба. Кратка спирка по пътя. Пристигане на летището в Акаба около 17.30 ч. Отпътуване за София в 19.55 ч. Кацане в София в 23.15 ч.

 

Цена: 1790 лв. /на човек в двойна стая/ /доплащане за самостоятелна стая 290 лв./

Цената е валидна до 30.03.2019 г.

След тази дата цената е 1950 лв.

Цената включва : самолетен билет София – Акаба – София с включени летищни такси; всички трансфери от/до летище по програмата; общо 7 нощувки – 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в Аман; 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 4* на Мъртво море; 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Мадаба; 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в Петра; 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* Акаба; туристическа медицинска застраховка с покритие 10 000 евро; всички екскурзии, посочени в програмата с местен екскурзовод на руски език или английски език /с превод на български/ през цялото пътуване; автобус с климатик за всички трансфери и екскурзии; входни билети за всички посещавани обекти, включени в програмата; придружител екскурзовод – преводач от агенцията при минимум 15 туристи.

 

Цената не включва :

  • напитки за вечерите;
  • бакшиш за екскурзовода и шофьора /около 10 долара за всеки от тях на ден/
  • лични разходи;

 

Първа вноска 800 лева до запълване на местата

Доплащане до 60 дни преди пътуването.

При записване се представят данни от международния паспорт.

 

При група от мин.15 туристи пътува водач от агенцията.

 

Цената е валидна при курс на долара 1.72 лв. При драстично повишение на курса на долара, цената ще претърпи промяна.

За пътуването до Йордания е необходим задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане. При пътуване на лица под 18 години без придружител те се нуждаят от декларация за родителско съгласие за напускане на България, нотариално заверена и подписана и от двамата родители.

За пътуването не се изискват допълнителни имунизации или хигиенни предпазни мерки.

Условия за анулации:

1. При отказ до 60 дни преди датата на пътуването се удържа цената на самолетния билет.
2. При отказ до 30 дни преди датата на пътуването се удържа депозита.
3. При отказ до 20 дни преди датата на пътуването се удържа 50 % от общата цена.
4. При отказ до 10 дни преди датата на пътуването се удържа пълната сума – 100%.

Селена Тур е лицензиран туроператор с удостоверение за регистрация № 03709.
Селена Тур ООД е застрахована в ЗАД „ДаллБогг:Живот и Здраве“ АД
със застрахователна полица № 0800004029/20.06.2018 валидна до 22.07.2019

 

 

Разгледайте и другите ни предложения

 
Направи заявка по тази оферта:
Дати на пътуване:
Име, Фамилия:
Брой туристи:
Тел. за връзка:
E-Mail:
Забележки:
Моля въведете текста в картинката: